Lemondott a kiszivárgott videón csókolózó brit egészségügyi miniszter

külföld
2021 június 26., 19:23
Ezen a június 6-ai képen Gina Coladangelo mutat valamit a telefonján Matt Hancocknak
photo_camera Ezen a június 6-ai képen Gina Coladangelo mutat valamit a telefonján Matt Hancocknak Fotó: TOLGA AKMEN/AFP

Lemondott szombaton Matt Hancock brit egészségügyi miniszter, aki a brit sajtóban megjelent fotók tanúsága szerint bensőséges kapcsolatba került egyik hivatali kolléganőjével.

A nős, háromgyermekes Hancock távozását a kormányzó brit Konzervatív Párton belül is többen sürgették, nem elsősorban a munkatársnőjével kialakított intim viszony miatt, hanem azért, mert a legolvasottabb brit bulvárlap, a The Sun által közölt fotók és videó szerint

megsértette a saját minisztériuma által a koronavírus-járvány megfékezése végett érvényben tartott munkahelyi távolságtartási ajánlásokat.

link Forrás

Az egészségügyi minisztériumban május 6-án készült, a lap által e héten közölt felvételeken Hancock és szintén házasságban élő, ugyancsak háromgyermekes kolléganője, Gina Coladangelo csókolózik. A brit kormány jelenleg érvényes ajánlásában az szerepel, hogy akik nem otthonról dolgoznak, munkahelyükön lehetőség szerint tartsanak egymástól két méter távolságot. Hancock májusban pedig többször beszélt róla, hogy nem szabad senkit megölelni, a legközelebbi, rég nem látott családtagjainkat is esetleg szabadtéren, két oltás után, talán.

Boris Johnson sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, méltatta a kollégáját, és arra utalt, hogy Hancockra még fontos megbízatások várhatnak. Továbbá kinevezte a megüresedett miniszteri székbe Sajid Javid korábbi pénzügyminisztert. (BBC, MTI)