Hernádi Zsolt szállodavendégei ingyen használhatják az esztergomi önkormányzat fürdőjét

PÉNZ
2021 június 27., 11:16
Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója
photo_camera Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója Fotó: botost/444.hu

Jó hír az esztergomi nyaralást tervezőknek, hogy amennyiben Hernádi Zsolt szállodájában, a Grand Hotel Esztergomban szállnak meg, az Aquasziget önkormányzati tulajdonban lévő élményfürdő használatáért már nem is kell fizetniük.

Jó hír ez Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának is, egyedül az adófizetőknek nem olyan jó hír, akik a turisztikai ügynökség Kisfaludy-pályázatain már eddig is 2,8 milliárd forinttal támogatták meg a szállodát üzemeltető Solva Property Kft.-t.

Július 1-én épp egyszerre nyitja meg kapuit a szálloda és az önkormányzati üzemeltetésű élményfürdő. Az önkormányzatot polgármesterként nem más, mint Hernádi Zsolt unokaöccse, Hernádi Ádám vezeti.

Hernádi Ádám pedig igen nagyvonalú nagybátyja vendégeivel: aki befizet Hernádi Zsolt szállodájába, 3600 forintos napijegyet úszhat meg az élményfürdőben, ahova a családi jegy egy gyerekkel 7000 forintba kerül.

Az élményfürdő üzemeltetésére, írja az mfor.hu, egyébként épp most alapított új céget az esztergomi önkormányzat Gran Spa & Sport Kft. néven, felügyelőbizottságában pedig helyet kapott Ligeti András polgármesteri kabinetfőnök és Heckel Zoltán fideszes önkormányzati képviselő.

Mivel a kormány által következő mérföldkőnek tekintett 5,5 milliós oltottsági szintet hamarosan eléri az ország, júliustól várhatóan védettségi igazolás nélkül is látogathatóak lesznek a fürdők. (mfor.hu)

Frissítés / pontosítás; 2021. 06. 29.: A szállodát üzemeltető Solva Property Kft. a cikk megjelenést követően írásban jelezte a 444 szerkesztősége felé, hogy „a Solva Property Kft. nem ingyenesen kapja ezt a szolgáltatást Esztergom Város Önkormányzatától, hanem 20% kedvezménnyel – ami a helyi lakosoknak jár – megvásárolja azt. A szolgáltatást nem az adófizetők fizetik, hanem a Solva Property Kft.”