Szijjártó teljesen bepörgött: Globális fake news támadás zajlik Magyarország ellen, irigység, hazugság, összeesküvés

POLITIKA
2021 június 27., 07:32
Szijjártó Péter magyar külügyminiszter
photo_camera Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Fotó: Sputnik via AFP

Érezhetően feldúltan érkezett meg Szijjártó Péter a Kossuth Rádió stúdiójába vasárnap reggel.

A feldúltság oka az, hogy a külügyminiszter egy világ-, de legalábbis európai szintű összeesküvés áldozatának látja Magyarországot, és kötelességének érezte, hogy erről tájékoztassa is a közrádió hallgatóit is.

Szijjártó szerint „a liberális mainstream globális fake news” támadást indított Magyarország ellen, hazugságokat terjesztve a magyar pedofiltörvényről. A kritikák szerinte semmilyen összefüggésben nincsenek a törvénnyel.

Szijjártó, roppant elegánsan, a gyermeke védelmére hivatkozva védelmezte a pedofiltörvényt, amely veszélyforrásként értelmezi a gyermekek felvilágosítását a szexuális különbözőségek és kisebbségek előfordulásáról és természetéről. A külügyminiszter szerint nem igaz, hogy a törvény diszkriminálna.

Mintha több év fáradtsága ütközött volna ki Szijjártón ebben a beszélgetésben. Azt is mondta például, hogy

„már minden létező törvényükbe azonnal beleköt”

Európa, aminek egyetlen lehetséges oka, hogy irigyek a magyar kormány sikereire, a három kétharmados diadalra - és többek közt a sikeres vírusvédekezésre is (jóllehet, egész Európában Magyarországon volt a járvány az egyik leghalálosabb).

Szijjártó nem állt meg Európánál, az egész civil szektort is ellenségként festette le. Roppant mód felbőszítette például, hogy pénteken egy órán keresztül szivárvány fényfestést vetített az Amnesty International a hágai magyar nagykövetség épületére, és ezt tűrték a helyi hatóságok. Aztán a gyermekek védelmére hivatkozva kikérte magának, hogy „NGO-k neveljék a gyerekemet a szexuális orientációjával kapcsolatban.” Az az ő dolga, és felelőssége, ennyit rögzít a magyar törvény is csupán.

Aztán jöttek a németek, akiknek a fő bűne az, hogy összekeverték a focit a politikával (!), pedig szerinte „a történelemben mindig nagyon rosszul sült el, ha politikai ügyeket, ideológiai vitákat a sporttal kevertek össze”. Szijjártó szerint gátlástalan és gusztustalan politikai botrányt keltettek a németek, provokálták a magyar szurkolókat, ideológiai alapon. (MTI)