Több mint hatszáz spanyol diák fertőződött meg hirtelen Mallorcán

járvány
2021 június 27., 10:34
Viharfelhők Mallorca fölött
photo_camera Viharfelhők Mallorca fölött Fotó: Horst Ossinger/dpa/AFP

Vizsgálatot indítottak a mallorcai hatóságok, miután több mint hatszáz, a szigeten vakációzó diáknál mutatták ki a koronavírust.

Több mint ezer diáknak kell karanténba vonulnia azok után, hogy a járványügyi szakemberek feltárták a járványgócot. A jó hír az, hogy egyelőre senkinek sincsenek az érintettek közül súlyos tünetei.

A vizsgaidőszak végeztével nyaralni induló diákok az ország minden pontjáról érkeztek a szigetre, részt vettek egy koncerten, jártak több bulihajón és hotelben is. A szakemberek egyelőre vizsgálják, hogy az egyes rendezvényeken illetve helyszíneken betartották-e a járványügyi előírásokat.

A brit kormány döntése értelmében Mallorca épp a napokban kerülne át a "zöld" úti célok közé. A brit turisták körében igen népszerű Baleár-szigetekről visszatérőknek így elvileg nem kell karanténba vonulniuk a hazaérkezésük után az Egyesült Királyságban. Ez volt legalábbis az előírás idáig, még nem világos, hogy a most felfedezett járványgóc ezen változtat-e vagy sem.

Spanyolországban szombaton oldották föl a több mint egy éve érvényben lévő szabadtéri maszkviselési kötelezettséget. (MTI)