Karácsony a Bildnek: Orbán Magyarországa Peking és Moszkva kapuja az EU-ba

POLITIKA
2021 június 28., 12:51

Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”

A főpolgármester arról beszélt, hogy a két ország Kelet-Európában vásárol befolyást az oktatásban, a tudományban, az infrastruktúrában és a gazdaságban, és óriási biztonsági fenyegetést jelent az EU-nak.

Karácsony kérte is az EU-t, hogy segítsen megakadályozni a Pekingből és Moszkvából szervezett választási manipulációt, ugyanis a két ország érdeke Orbán hatalmon maradása.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt-jelölt szerint lehetséges a kormányváltás, és a céljuk félmillió aktivistával meggyőzni a jövőképükről a magyarokat. Szerinte a kormánypropagandára és az orbánista médiába öntött pénzek miatt a választási kampány már olyan, mint Dávid és Góliát küzdelme.

Karácsony a homofób módosítókkal elfogadott pedofiltörvényről azt mondta: „a törvény szörnyű, és természetesen küzdöttem ellene”. Azt is mondta, hogy reméli, a németek nem keverik össze a magyar embereket Orbánnal és politikájával. Karácsony nem hiszi, hogy Orbán homofób, csak cinikus, aki megosztja a társadalmat, és így tereli el a figyelmet a kormányzás hibáiról.