Szellemhajó bukkant fel a Turks- és Caicos-szigeteknél, 20 halottal a fedélzetén

tragédia
2021 június 28., 17:32

Az Egyesült Királyság Kuba melletti, tengerentúli területén, a Turks- és Caicos-szigeteken nyomozást indítottak, miután egy vízen hánykolódó hajót találtak 1 mérföldnyire a Grand Turk-szigettől, a fedélzeten 20 halottal, köztük két gyerekkel.

Tisztviselők szerint a nyomozók kizárták, hogy erőszakos bűncselekmény történt volna, de még mindig vizsgálják, hogy mi történhetett, ahogy a halottak származását és személyazonosságát is.

Halászok vették észre a kis hajót csütörtök reggel. A rendőrök szerint a hajó a Karib-tengeren kívülről érkezett, és nem valószínű, hogy a Turks- és Caicos-szigetek lett volna a célpontja.

Hajók, amikkel Haitiről érkeztek menekültek a Turks- és Caicos-szigetekre 2019. január 28-án.
photo_camera Hajók, amikkel Haitiről érkeztek menekültek a Turks- és Caicos-szigetekre 2019. január 28-án. Fotó: Gemma Handy/AFP

A szigetekre gyakran érkeznek Haitiről, a szegénység elől menekülni kívánó emberek, a területet embercsempészek is használják köztes állomásként. Az elmúlt hónapokban Haitit politikai bizonytalanság és utcai erőszak rázta meg, emiatt ezrek kényszerültek az otthonuk elhagyására. (Guardian)