Felfüggesztett börtönt kapott egy férfi, amiért részegen rátámadt az iskolaőrre

bűnügy
2021 június 29., 14:15

A Salgótarjáni Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki egy 54 éves karancskeszi férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt.

A férfi 2020 októberében, az egyik tanítási napon részegen megjelent a helyi általános iskola udvarán, és tanítási időben be akart menni az épületbe, hogy az iskolában tanuló fia miatt az igazgatónővel beszéljen. A járványhelyzet miatt azonban szülők nem mehettek be az iskolába, ezért az iskolaőr felszólította a vádlottat az iskola területének elhagyására.

A férfi ezt nem vette tudomásul, és azzal fenyegette az iskolaőrt, hogy megöli, majd egy alkalommal a bal kezének tenyerével megpróbálta megütni, amit az iskolaőr elhárított. Ezután a vádlott megragadta az iskolaőr ruháját, majd mindketten a földre estek. A dulakodásnak az iskola igazgatója és a részeg férfi élettársa vetett véget.

Az iskolaőr ekkor be akart menni az iskola épületébe, azonban a férfi követte, és lökdösni kezdte, majd megragadta a nyakát, miközben ismételten megfenyegette. Csak az élettársa, valamint az igazgatónő felszólítására hagyta abba. A bíróság végzése még nem jogerős. (Bíróság.hu)