Ha nem gyorsul az oltási tempó, a hét végéig biztosan marad a maszkviselés

járvány
2021 június 29., 07:13

Jól kibabrált magával a kormány, hogy hétvégente már nem frissíti a járványügyi adatokat. Most izgulhatnak, hogy péntekig elérik-e a lazítások célszámaként kitűzött 5,5 millió beoltottat. A mostani tempóban ez elég neccesnek tűnik. Gulyás Gergely még a múlt csütörtökön, 5,45 millió beoltottnál jelentette be, hogy az 5,5 milliós szám elérésekor eltörlik a zárt terekben még mindig hatályos maszkviselési kötelezettséget.

link Forrás

Azóta eltelt négy teljes nap, de még mindig csak 5,48 millió beoltottnál tartunk. Péntek-szombat-vasárnap például összesen csak 13339-en, de még hétfőn is csak 9200-an kapták meg a védőoltás első adagját. Ebben a tempóban szoros lesz, hogy péntekre sikerül-e elérni az 5,5 milliót.

link Forrás
link Forrás

Máskülönben pillanatnyilag egész jól alakulnak a trendek, bár mint azt már többször megjegyeztük, amilyen gyors egy járvány felfutása, annyira elnyúlik a lecsengése. Így hétfőn tavaly augusztus 12. óta a legkevesebb, de még mindig 34 új fertőzöttet regisztráltak, és még mindig 150-en szorulnak kórházi ápolásra, köztök 22-en gépi lélegeztetésre.

link Forrás

Rendkívül örömteli hír, hogy hétfőn a fővároson kívül egy halálos áldozata se volt a járványnak. Budapesten ugyanakkor két beteg is életét vesztette.