Letámadta két hőzöngő a brit tisztifőorvost egy londoni közparkban

járvány
2021 június 29., 08:56

Rendőrségi vizsgálat indult Angliában egy, a közösségi médiában megjelent videó miatt, melyen az látható, hogy két hangoskodó férfi letámadja Chris Whitty brit tisztifőorvost a londoni St. James Parkban.

link Forrás

A két hangoskodó férfi testileg nem volt agresszív, de óbégatva vetette magát Whitty professzor nyakába, aki láthatóan megrendült a két vihorászva óbégatótól. Sajid Javid brit egészségügyi miniszter "visszataszítónak" nevezte Whitty "zaklatását". "A tisztifőorvos fáradhatatlanul dolgozik az ország érdekében. Nem tűrhetjük az efféle viselkedést a közszolgáinkkal szemben" - mondta, hozzátéve, hogy a hangoskodók szégyellhetik magukat.

Az ellenzéki munkáspárt képviselője, Jess Philips is elítélte az incidenst. "Még ha valaki úgy is gondolja, hogy nem voltak erőszakosak, [Whitty] szemmel láthatóan kényelmetlenül érezte magát, és ellenállt" - írta a Twitteren. "A közszereplők nem bábuk, hanem emberi lények. Megdöbbentő, hogy erről milyen könnyedén elfeledkezünk" - tette hozzá.

A rendőrség közleményben reagált a történtekre. "Tudomásunk van a St. James Parkban történtekről megosztott videóról. Rendőreink már akkor beszéltek az érintettekkel, és felvették adataikat. Kapcsolatban állunk az áldozattal, és vizsgáljuk az eset körülményeit" - írták. (Via BBC)