Újabb csodálatos darabbal bővült a fideszes politikusoknak méltó emléket állító márványtáblák sora

június 30., szerda 14:28

Egészen szép összehasonlításra ad lehetőséget két emléktábla. Az egyik 1950-es, annak a háznak a falán van, ahol Vörösmarty Mihály felnőtt.

A másik emléktábla ugyanennek a kápolnásnyéki épületnek a falán van, de egészen friss. Az épület tavaly befejezett felújítására emlékezik.

A kép Facebookon terjed, sajnos egyelőre nem sikerült visszanyomozni, hogy ki készítette a fotót, de nagyon szívesen jeleznék

Az épület felújítására - az Irodalmi Emlékház Program keretében - az állam adott 450 millió forintot, tavaly szeptemberben adták át az emlékházat.

Sajnos magán az avatáson személy szerint nem volt ott az emléktáblán megemlített Tessely Zoltán fideszes politikus, csak az üzenetét olvasták fel. Ott volt ellenben Demeter Szilárd, aki viszont az emléktáblán nem kapott helyet.

Szép sorozat folytatódott ezzel a táblával. Ott van például a Várkert Bazár márvány üzenőfala az örökkévalóságnak. Ahol nagyobb betűkkel van kiírva Áder János és Orbán Viktor neve, mint a tervezőké.

Méltóságos úr nem maradt le a szerencsi csokoládégyártásért olyan sokat tevők listájáról. Ezért is jobb egy márványtábla, mint a Google, mert utóbbin Mengyi Roland nevére sajnos inkább azt dobja ki, hogy 4 év börtönt kapott költségvetési csalás kísérlete miatt.

A Fradi stadionjában márvány nincs, csak egy szerény felsorolás.

Ha lenne még mivel bővíteni a listát, küldd be a képet a megirom@444.hu címre.