Nem sikerült uniós pénzből felújítani a keszthelyi sörházat, a fideszes városvezetés ezért inkább eladja

gazdaság
2021 július 02., 10:52

Nem sikerült felújítania a 850 millió forintos uniós forrásból a keszthelyi sörházat a fideszes önkormányzatnak, ezért most inkább eladnák 601 millió forintért.

A Reischl sörház felújításával még a korábbi fideszes polgármester, Ruzsics Ferenc bízta meg az InvestMondi-System Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, azonban a kivitelezéssel annyira megcsúsztak, hogy az uniós csalás elleni hivatal, az OLAF még vizsgálatot is indított. Az önkormányzat azzal magyarázta a csúszást, hogy az OTP befagyasztotta a szabad hitelkeretüket, de március végén már arról szólt a fáma, hogy megoldódtak az anyagi gondok. Ehhez képest 2021 júniusában elkezdték árulni a sörházat.

A mostani fideszes polgármestert, Nagy Bálintot megkereste a 24.hu, hogy megtudják, eddig mennyi pénzt fizettek ki az uniós pénzből és mennyit kell visszatéríteni, de a polgármester nem válaszolt érdemben.

A Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) közérdekű adatigénylése szerint azonban a sörházzal kapcsolatban a kivitelezőnek 2021. január 20-ig 301 497 385 millió forintot fizettek ki. A fordított áfafizetési kötelezettség miatt a bruttó összköltség 382 901 679 forint.

link Forrás