125 milliárdra emelik a látványsportokat érintő taotámogatás keretét

PÉNZ
2021 július 06., 11:18

Elfogadta a kormány a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatát, amely szerint a látványsportokat érintő taotámogatás összegét vissza kell emelni 125 milliárd forintra, közölte Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter. A járványhelyzet miatt korábban évi 100 milliárd forintban maximalizálta a kormány a látványsportokat érintő taopénzek keretösszegét.

photo_camera Novák Katalin és Szabó Tünde Fotó: Novák Katalin/Facebook

Novák azt mondta, a kormány négy vidéki, sport- és közösségi létesítmény fejlesztésére biztosít forrást a közösségi élet újraindításáért és megerősítéséért, Turán, Tarpán, Komlón és Edelényben.

Novák elmondta, hogy július 31-ig meghosszabbították az éttermekben a házhoz szállításos és elviteles ételek áfakedvezményét, és arról is beszámolt, hogy „idén több mint 10 milliárd forintos támogatást kapnak budapesti kerületek és a főváros az egészségügyi alap- és járóbeteg-ellátás fejlesztésére”. Hogy mire használhatók fel a források, arról a Magyar Közlönyben jelenik majd meg egy lista.

Az építőanyagárak szabályozásáról azt mondta, „a kormány célja, hogy gátat szabjon az áremelkedésnek, ezzel lehetővé téve, hogy a családtámogatások a lehető legnagyobb segítséget jelentsék”. De beszélt a homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvényről is, amivel kapcsolatban azt mondta, „a törvény nem diszkriminatív, nem jogsértő, és még nincs olyan vizsgálat, amely kimondta volna ennek az ellenkezőjét”. (MTI)