Végre megépül a termálvizes lórehabilitációs központ, amiben minden lesz, csak termálvíz nem

PÉNZ
2021 július 06., 04:31

2017 decemberében derült ki, hogy 2,2 milliárd forintos állami támogatást kapott a Magyar Lovassport-szövetség, hogy Kisvárdán lovas akadémiát és termálvizes lórehabilitációs központot építhessenek. Mindez azóta sem épült meg, de az mfor.hu azt írja, hosszú csend után most úgy tűnik, valóság lesz a termálvizes lórehabilitációs központból.

3,5 évvel a támogatás kiosztásának bejelentése után derültek ki a részletek a központ megépítéséről a környezetvédelmi hatósághoz benyújtott vizsgálati dokumentációból.

Az mfor.hu úgy tudja, a lórehab Kisvárdán, a stadion közelében épül meg, „dél-nyugatról észak-kelet felé haladva egyfajta kiterjesztéseként a strand-csúszdapark, mozipark, stadion és gigaparkoló szórakoztatónegyednek”.

A lovarda és a lórehab mellett lesz még

  • fedeles versenypálya,
  • zárt trágyagyűjtő,
  • 4 db oktatóterem,
  • 2 db apartmanépület,
  • egy étterem
  • és egy 61 férőhelyes parkoló.

A lovak rehabilitációjához pedig alkalmaznak nemcsak száraz, de vizes kezeléseket is, csakhogy kiderült, a termálvizesként beharangozott lórehabilitációs központ nem lesz termálvizes, mert „a rehabilitációs tevékenység során kizárólag a közműszolgáltató által biztosított víz kerül felhasználásra.”

Az mfor.hu azt írja, a lórehab üzemeltetéséhez elég lesz öt fő, és mivel havonta 300 fő látogatóval számolnak, így maximum 10 ember keresheti fel majd naponta a lórehabot, ami ha minden igaz, 2021 októberéig felépül.

És ha valakit érdekelne, miként rehabilitálják majd a lovakat Kisvárdán, az valami hasonlót képzeljen el:

link Forrás