Láng Zsolt nem érti, a főváros miért nem bocsátja rendelkezésre a Lánchidat augusztus 20-ra, Karácsony egy fotóval reagált

Budapest
2021 július 07., 06:13

„Tegye fel a kezét, aki tud mondani egy olyan ügyet, amelyet Karácsony Gergely nem a kormánnyal való hadakozásra használt fel! Ugyanis nem gondolom, hogy a Lánchíd közelében egy fényhajó akadályozná a felújítási munkát” – mondta Láng Zsolt a Magyar Nemzetnek, miután kiderült, hogy a főváros nem engedélyezte a Lánchíd fényfestését augusztus 20-án.

A Magyar Nemzet azt írja, a fentiek miatt kérdéssel fordultak a fővároshoz, de nem kaptak választ Karácsony Gergelytől. Utóbbi inkább a Facebookon reagált egy fotóval, amin a Lánchíd felújítási munkái láthatóak, mellé pedig ezt írta:

„A propagandamédia mai kérdése. Szerintetek? »Információink szerint a kormány látványos ünnepet szervez augusztus 20-ára, ám Karácsony Gergely nem bocsátja rendelkezésre a Lánchidat, illetve nem adtak engedélyt a híd közelébe tervezett fényhajóra sem. Miért döntöttek így?«

link Forrás

Láng Zsolt a Magyar Nemzetnek azt is mondta, hogy „ha a főpolgármester úr nem szerencsétlenkedéssel töltött volna másfél évet, akkor a Lánchíd felújítása nemcsak olcsóbb lett volna, hanem már rég készen is lehetne”. Valójában Karácsony elődje, Tarlós István maga dobta vissza a hídfelújítási versenykiírást 2019 szeptemberében a túl magas ajánlatok miatt, az új tender kiírása pedig a kormány és a főváros közötti pénzügyi vita miatt csúszott 2020 augusztusáig.

A Lánchíd felújítási munkáit 2021. június 16-án kezdték el, a kivitelezési munkák előreláthatóan két évvel később, 2023 augusztusában fejeződnek be, ezután kezdődhet a műszaki átadás-átvételi eljárás.