Gulyás szerint álhír, hogy elutasították a magyar helyreállítási tervet

Majd lényegében elismerte, hogy nem fogadták el, mert "már lezárt területeken" is "abszurd felvetésekkel" élt az Európai Bizottság. A kérdésre, hogy mit tegyen az, akinél nem alakult ki antitestes védettség a 2. oltás után, csak velőtrázó cinizmus volt válasz. Ez történt a kánikulában jéghidegre légkondicionált kormányinfón:

2021 július 07., 15:28

Gulyás nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy jó válasz-e egy osztályfőnöktől az, hogy elfogadható dolog azonos neműekhez vonzódni

A miniszter szerint szólásszabadság van és az új törvény sem tiltja meg, hogy egy osztályfőnök ezt mondja egy diákja kérdésére. Arra képtelen volt válaszolni, hogy ugyanezt adott esetben miért nem mondhatja el egy civil szervezet képviselője.

2021 július 07., 15:25

Orbán Viktor évtizedek óta külön háztartásban él az apjától

Gulyás Gergely ezt az Orbán-család titkos birtokára, Hatvanpusztára vonatkozó HVG-s kérdésre ismételte meg többször is. Megismételte, hogy a készülő építmények nagy része gazdasági célt szolgál, de ismeretei szerint valóban készül ott egy könyvtár és több oktatószoba is. "Mindenkinek már mindenhez köze van" - füstölgött azon a miniszter, hogy újságírók kérdéseket tesznek fel az Orbán-család egy olyan beruházásáról, ami egyes becslések szerint többe kerül, mint amennyi osztalékot Orbán Győző cégei termeltek.

2021 július 07., 15:16

Bár titkolják ezeket, Gulyás szerint léteznek megyei szintű oltottsági adatok

A 444 munkatársának kérdésére a miniszter azt mondta, hogy szerinte nincs ok arra, hogy nyilvánosak legyenek a megyei, járási és települési szintű oltottsági és egyéb, a járvánnyal kapcsolatos adatok. Utána elismerte, hogy megyei szintű adatokat ő maga is látott úgy egy hónapja, majd annak ellenére, hogy az illetékes szervek eddig konzekvensen megtagadták ezeknek a közérdekű és a világon szinte mindenütt nyilvános adatoknak a kiadását a 444 sorozatos kérdéseire, azt állította, hogy ő majd kiadja ezeket.

2021 július 07., 15:11

Gulyás Gergely perceken át képtelen volt definiálni, hogy mit jelent a homoszexualitás népszerűsítése

A 444 munkatársa azt a pofonegyszerű dolgot kérdezte Gulyás Gergelytől, hogy mit jelent a homoszexualitás népszerűsítése, amit az új homofób törvény tiltana az iskolákban és a tömegkommunikációban. Gulyás azonban a perceken át újra és újra feltett kérdésre sem tudott bármit mondani arról, hogy általában mit jelent ez a szókapcsolat szerinte, illetve egyetlen konkrét példát sem volt képes felidézni arra, hogy valaha magyar iskolában ilyen előfordult volna.

2021 július 07., 14:54

A Magyar Hang emlegetése teljesen kifordítja magából Gulyás Gergelyt

A miniszter újabb újságírói kérdésre most a Dörmögő Dömötörhöz hasonlította a lapot.

2021 július 07., 14:46

A kormány tartja magát az atlétikai vb-ről kötött egyezséghez és megvalósítja a Diákvárost

Gulyás ezt arra a kérdésre mondta, hogy adottak-e az atlétikai vb 2023-as megrendezésének politikai feltételei. A Diákváros sorsa szerinte teljesen független a Fudan egyetem projektjétől, amiben a kormány állítása szerint elfogadta, hogy a kínai egyetem csak akkor épül fel, ha a budapestiek azt népszavazáson támogatják. A Diákváros 8-10 ezer kollégiumi helye a miniszter szerint fel fog készülni.

2021 július 07., 14:38

Hibáztunk, hibáztam - mondta ki Gulyás

A civil szervezetek anonim támogatását megtiltó rendeletről mondta ezt a miniszter. Azért, mert az nem felelt meg az uniós előírásoknak. Új rendeletet fognak hozni, amiben már az Orbán Balázs által megszellőztetett verzió fog szerepelni, hogy félmillió forintos adományig névtelen maradhat az adakozó.

2021 július 07., 14:23

Helyes és indokolt volt nem beengedni a Magyar Hangot a kormányinfóra, mert a lapnak kicsi az olvasottsága

Ezt Gulyás az RTL kérdésére válaszolta. Majd utána a Magyar Fórum kérdéseire válaszolt.

2021 július 07., 14:21

Gulyás soha nem járt Hatvanpusztán, mégis fenntartja, hogy ott többségében gazdasági épületek épülnek

Az Orbán-család titkos dácsájáról is kérdezték Gulyás minisztert, aki a HVG legutóbbi leleplező fotói után, amik szerint az egyik épület egy nagy luxuskönyvtár lesz. Gulyás fenntartotta korábbi állítását, miszerint az Orbán Győző tulajdonában lévő birtokon többségében gazdasági épületek készülnek. Mindezt úgy, hogy nem járt ott soha.

2021 július 07., 14:14

A védettségi igazolványnak már nincsen semmiféle jelentősége

Ezt Gulyás Gergely szögezte le. Az RTL riportere erre felidézte, hogy koncertre, sporteseményre és magára a Kormányinfóra is csak védettségivel lehet bemenni.

2021 július 07., 14:10

A tanár válaszolhat a diákjának, akinek a saját nemi identitásával kacsolatban vannak kérdései

Az RTL kérdésére, miszerint mit tanácsol annak a tinédzsernek, akinek problémái vannak a nemi identitásával: kihez fordulhat a kérdéseivel, ha a családja nem empatikus vele ebben, Gulyás Gergely azt állította, hogy nyugodtan megkérdezheti a tanárát. És bár az új homofób törvény szövege arra utal, hogy a tanár ilyenkor nem válaszolhat, a miniszter azt állította, hogy nyugodtan válaszolhat.

2021 július 07., 14:05

A magyar miniszterelnök tette a legtöbbet a homofóbia ellen

Méghozzá azzal, hogy felépítette a határkerítést - állította Gulyás.

2021 július 07., 14:01

Gulyás szó szerinti tanácsa a hatvan évesnél idősebb, Sinopharmmal oltott, antitest nélküli magyarokhoz: ne tekintsenek virológusként a balliberális újságírókra

Gulyás ezt arra a kérdésre mondta, hogy mit javasol az antitestek hiánya miatt aggódó állampolgároknak. Aki 2 oltást kapott, annak nem kell tennie semmit, szögezte le. A meghökkentően cikinikus válasz után nem sokkal Gulyás elismerte, hogy igenis felmerült kérdésként a harmadik vakcina esetleges engedélyezése, de azt mondta, hogy erre akkor kerülhet sor, ha a gyártók javasolják azt.

2021 július 07., 13:56

A kormány azért indított gyermeteg kampányt emojikkal, mert "nagykorúnak tekintik a polgárokat"

Gulyás Gergely megerősítette, hogy a magyarországi közterületeket hirtelen ellepő emojis plakátok a magyar kormány megrendelésére készültek. Gulyás szerint a jó reklám felhívja a figyelmet és ez ebben az esetben szerinte sikerült. Arra az újságírói kérdésre, hogy a plakátokon szereplő dühös és más érzelmeket kifejező emojik nem befolyásolják-e a most indult konzultációra adandó válaszokat, a miniszter azt felelte, hogy nagykorúnak tekintik a polgárokat, de fel akarták hívni a figyelmüket a konzultációra, ami szerinte sikerült.

2021 július 07., 13:52

Ha a helyreállítási támogatás folyósításának feltételéül a homofób törvény visszavonását vagy módosítását szabná a Bizottság, mit tenne a magyar kormány?

Erre az újságírói kérdésre Gulyás azt mondta, hogy ha ilyen bírósági döntés születik, a magyar kormány azt végrehajtja. A miniszter ezután személyeskedett egy sort Vera Jourovával, a biztost "Jourova nevezetű biztos asszonynak" nevezve és megerősítve, hogy a magyar kormány vele egyszerűen nem hajlandó szóba állni. Hogy utána a korábbi fake news-ozását megcáfolva arról beszéljen, hogy az újjáépítési támogatás folyósításával kapcsolatos egyik bizottsági igény a magyarországi oktatás diszkriminációmentessége.