Bíróság elé áll a férfi, aki megvert egy utast egy csepeli buszon, amiért szabálytalanul viselte a maszkot

bűnügy
2021 július 09., 08:42

A budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség bíróság elé állít egy 47 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy csepeli buszon azért bántalmazott egy másik utast, mert az szabálytalanul viselte a maszkot. Súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolják.

A sértett 2021. április 18-án, dél körül a XXI. kerület, Védgát utcai megállóban szállt fel a Csepel irányából Kőbánya-Kispestig közlekedő autóbuszra, amelyen a gyanúsított is utazott. A sértett maszkot viselt, azonban nem szabályosan, ugyanis a maszk a száját és az orrát nem takarta, az állára volt letolva. A férfi így ült le az egyik négyes ülések egyikére, a gyanúsítottal szemben.

A gyanúsított ingerülten rászólt a férfira, hogy vegye fel a maszkját. A gyanúsított és a sértett ekkor összevitatkozott, ennek során a gyanúsított felugrott a helyéről, és rátámadt a másik férfira. Az egyik karját leszorította, miközben ököllel többször megütötte őt a fején, az oldalán, valamint a hátán. A bántalmazás során a sértett a jármű padlójára esett, a gyanúsított ezután még többször megrúgta a férfit. Ezután a gyanúsított visszaült a helyére. A busz kamerája rögzítette az eseményeket:

link Forrás

A következő megállóban a buszvezető értesítette a mentőket és a rendőrséget, ennek hallatán a gyanúsított elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan azonosították és elfogták.

A sértett elsősorban a fején szenvedett zúzódásos sérüléseket. A támadott, illetve sérült testtájékra, a bántalmazás erejére és módjára tekintettel az ügyészség szerint a súlyosabb sérülések reális veszélye is fennállt.