Román operatív törzs: rengeteg magyar utazik az országba nyugati oltásért

járvány
2021 július 09., 11:14

Hétszáznál is több magyar állampolgár kapott már oltást Romániában – közölte a román operatív törzs a Magyar Hang kérdésére.

A június 24-i kormányinfón Gulyás Gergely tagadta, hogy „járványturizmus” indult volna Romániába azok körében, akik kínai vakcinát kaptak itthon, de nincs elég antitestjük a védettséghez. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Belügyminisztérium ellenőrzésének eredményére hivatkozott, de a román hatóságok cáfolják az állításait: Romániában az elmúlt időszakban 715 magyar állampolgárságú személy kapott oltást, zömében Pfizer-vakcinát, és folyamatosan érkeznek az emberek.

Egy férfi autójában ülve megkapja a Pfizer-BionTech koronavírus elleni Comirnaty-vakcina első adagját a kolozsvári autós oltópontnál.
photo_camera Egy férfi autójában ülve megkapja a Pfizer-BionTech koronavírus elleni Comirnaty-vakcina első adagját a kolozsvári autós oltópontnál. Fotó: Kiss Gábor/MTI/MTVA

A Magyar Hang június végén már írt arról, hogy beoltott, de védettséggel nem rendelkező emberek telekocsival utaznak a határ menti román városokba, például Nagyváradra és Aradra, hogy harmadik oltásnak Pfizer-vakcinát kapjanak. Romániában ugyanis állampolgárságtól függetlenül bárkit beoltanak.