Akinek nincs jegye a döntőre, ne is menjen Londonba, üzeni a rendőrség

külföld
2021 július 10., 14:23

Továbbra is nőnek a koronavírusos esetszámok egész Nagy-Britanniában, ezért a londoni rendőrség arra kérte az angol szurkolókat: ha nincs jegyük, ne utazzanak a fővárosba az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjére, írja a Guardian. Egyúttal felszólították őket, ne gyülekezzenek nagy tömegben, hiszen a delta variáns minden korábbinál gyorsabb terjedésre képes.

photo_camera Fotó: FRANK AUGSTEIN/AFP

Bár szakértők szerint a járvány újabb felfutása miatt el kellene halasztani a nyitás következő, július 19-i fázisát, a kormány várhatóan kitart eredeti szándéka mellett. Ugyanakkor arra számítanak, Boris Johnson miniszterelnök visszavesz a szabadság-retorikából, és a korlátozások eltörlése ellenére óvatosságra fogja inteni az embereket.

Az oltásnak köszönhetően úgy tűnik, a fertőzés terjedése távolról sem növeli olyan mértékben a kórházban ápoltak és a halottak számát, mint korábban. Az elmúlt két hétben Nagy-Britanniában találták a legtöbb fertőzöttet lakosságarányosan Európában, de ahogy a táblázatban is látszik, számos más országban romlik a helyzet.

link Forrás