Öt évvel halála után eltemetik Budapesten Gábor Zsazsát

bulvár
2021 július 10., 09:23

MTI 2021. július 10., szombat 10:47

"Frederick von Anhalt herceg*, Gábor Zsazsa özvegye a Nemzeti Örökség Intézetével és a Magyar Hollywood Tanáccsal együttműködve a világhíres színésznő végakaratát teljesítve örök nyugalomra helyezi a díva hamvait szülőföldjén. Az ünnepélyes ceremóniára 2021. július 13-án, kedden, 10 órakor kerül sor a Kerepesi temető Művész parcellájában."

A magyar származású színésznő közel öt éve, 2016. december 18-án hunyt el szívrohamban 99 évesen. Temetését akkor utolsó férje, von Anhalt akadályozta meg:

a szertartáson felesége urnáját egyszerűen beletette egy kutyahordozó táskába és hazament.

photo_camera Fotó: DAVID MCNEW/AFP

Később tettét úgy kommentálta, hogy "az én feleségem urnája, és azt teszek vele, amit akarok. A kandallópárkányon áll." Hogy most miért gondolta meg magát, nem tudni.

A férfi a Blikknek elmondta, hogy nem csak Gábor Zsazsa hamvait hozza haza, de egyéb holmijai mellett a szerelmi levelezését is első férjével, Conrad Hiltonnal, amit felesége halála után egy padlószőnyeg alá rejtve talált meg.

*Frédéric von Anhalt herceg igazából nem herceg. Hans Georg Robert Lichtenberg néven született, és sikeres vállalkozó volt Németországban, aki férfiszaunák üzemeltetéséből szerzett nagy vagyont. Most azért hívják hercegnek, mert 1980-ban, 36 évesen fizetett egy rakás pénzt az elszegényedett arisztokratának, Mária Auguszta anhalti hercegnőnek, hogy hivatalosan fogadja örökbe. A hercegi család nagy része azonban ennek ellenére sem ismerte el családtagnak.