A 444 szerkesztősége az olvasók segítségét kéri: Mire gondolt Németh Szilárd?

le leplezés
2021 július 11., 07:57

Shada Islam befolyásos brüsszeli elemző, évtizedek óta dolgozik az Európai Unió és az ázsiai kontinens kapcsolatának javításán, az ismert brüsszeli thinktank, a Friends of Europe ázsiai programjának alapítója, a Politico pár éve beválasztotta a brüsszeli politikát leginkább formáló nők közé, mellette több európai egyetem vendégelőadója.

Shada Islam
photo_camera Shada Islam Fotó: Youtube

Ránézésre elég impozáns lista, de mindenkit azért nem lehet átverni vele. Történt, hogy mivel Shada Islam rendszeresen szólal meg Brüsszelt érintő kérdésekben, az Euronews indokoltnak látta megkérdezni, hogy mit gondol a homofób magyar törvény miatt megindult uniós tiltakozásokról, illetve arról, hogy Mark Rutte holland miniszterelnök szerint Magyarországnak ki kéne lépnie az unióból, ha nem tartják tiszteletben az európai értékeket.

Ezzel kapcsolatban Islam elmondta, hogy ez egy durva megjegyzés volt, de sokan így gondolják, és ha valaki nem ragaszkodik a közösség értékeihez, mint amilyen az egyenlőséghez való jog, amelyen az unió nyugszik, nos akkor tényleg el kell gondolkodni, hogy kint vagy bent van-e helye. „De azt is megértem, hogy néhány országnak Közép- és Kelet Európában ez nagy kihívást jelent. Szerintem ez egy jó figyelmeztető lövés volt, hogy Mark Rutte kimondta azt, amit sokan gondolnak." – tette hozzá az elemző, aki hangsúlyozta azt is, hogy mindig különbséget kell tenni egy kormány és az országban élő emberek között, és soha nem lehet egy egész nemzetet elítélni.

„A Mark Rutte-féle figyelmeztető lövések jó jelzést adhatnak egy kormány számára, de különbséget kell tenni az emberek és a szemérmetlen kormányuk között."

Erre a feldobott labdára érkezett meg a Fidesz egyszemélyes thinktankje, Németh Szilárd, aki igyekezett fogást találni az érveken. Tömör Facebook-posztjában kiírta, hogy

No comment!"... a Euronews egy pénteki interjúban megkérdezte Shada Islam EU-szakértőt..."

link Forrás

Nem teljesen egyértelmű, hogy mi az, amit a Facebookra kitett képpel (aminek semmi köze Magyarországhoz, azon Islam afrikai, karibi és csendes-óceáni államokból érkező, közpolitikával vagy nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó fiatalok csoportjával látható) és a rövid szöveggel kifejezetten mit nem akar kommentálni a honvédelmi államtitkár, de bármilyen tippet érdeklődve várunk a megirom@444.hu címen.