Southgate vállalta a felelősséget a tizenegyesekért

foci-eb
2021 július 12., 06:17
photo_camera Fotó: PAUL ELLIS/AFP

“Enyém a felelősség, én jelöltem ki a tizenegyesrúgókat az alapján, amit az edzéseken láttam tőlük” - nyilatkozta Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya az elvesztett Európa-bajnoki döntő után.

Miután nyitásnak mind Kane, mind Maguire belőtte a magáét, az angolok három utolsó fiatal rugója mind kihagyta a tizenegyesét, köztük az a Rashford és Sancho, akik az egész Eb-n alig játszottak néhány percet, és a hosszabbítás utolsó percében cserélte be őket Southgate. Az utolsó próbálkozó pedig a 19 éves Saka volt.

A három fiatal, köztük a két be sem melegedett csere jelölése kockázatos húzás volt, ami nem jött be, így a hazai pályán kihagyott tizenegyesek tovább kísérthetik Southgate-et. Aki a szintén hazai rendezésű 1996-os Eb negyeddöntőjében a németek elleni tizenegyespárbajban kihagyta a maga büntetőjét, és ezért nem jutott döntőbe Anglia.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.