Berki Krisztiánt 2 év felfüggesztett börtönre, 4 év próbaidőre ítélte a bíróság a büntetőfékezési ügyében

bűnügy
2021 július 13., 09:05

Első fokon ítéletet hozott a bíróság Berki Krisztián büntetőfékezés miatt folyó perében - írja a Blikk. Az indoklás szerint az exfocista bűnös közúti veszélyeztetés, rongálás bűntettében. Két év szabadságvesztésre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, ezen kívül két évre eltiltották a vezetéstől és 625 000 forint pénzbírságot kell fizetnie. A baleset 2018-ban történt, amikor Berki büntetőfékezett egy BKV-busz előtt, ami belehajtott az autójába.

photo_camera Fotó: Krisztian Berki / Facebook

Az ügyészség szerint a busz biztonsági kamerafelvétele perdöntő bizonyíték volt, és a büntetés kiszabása során súlyosbító tényezőként sorolták fel a sebességtúllépést, a záróvonal átlépését, illetve a vádlott közlekedési előéletét. A busz üzemeltetőjének ügyvédje elmondta, továbbra is fenntartják a polgárjogi igényt a buszban keletkezett kár miatt.

photo_camera A busz kamerafelvétele

A HVG beszámolója szerint „Berki az ügyész szavai alatt javarészt a telefonját nyomkodta és nem mutatott különösebb figyelmet, hasonlóan viselkedett ezután is, amikor ügyvédje ismertette az álláspontjukat.”

A kirendelt védő szerint a baleset csak „a körülmények szerencsétlen állása miatt” történt, és kérte, hogy minden vádpont alól mentsék fel, mert az elkövetett cselekmény nem bűncselekmény. Enyhítő körülményként sorolta fel Berki büntetlen előéletét, az időmúlást, illetve azt, hogy rövid időn belül megszületik a védence második gyermeke, és felesége hosszabb ideig keresőképtelen lesz.

Berki Krisztián az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát, sajnálja, hogy bekövetkezett a baleset, de nem érzi felelősnek magát.