Évekig rejtegették a holttestet a kútban, most elfogták a tetteseket

bűnügy
2021 július 14., 06:51

Tavaly áprilisban holttestet találtak egy egri ház kútjában. Az áldozat egy idősödő, korábban szervátültetésen átesett férfi volt, és mivel egyértelműen gyilkosság történt, az ügyészség nyomozást indított.

Mostanra elfogták a tettest és segítőit. Kiderült, hogy rövidebb-hosszabb ideje mindhárman kapcsolatban álltak az elhunyttal, és bár egy idő után megromlott a viszonyuk, a későbbi áldozat 2015 karácsonyán meglátogatta őket a házban, amit ketten béreltek.

Amikor egyikük éjjel kettesben maradt a vendéggel, ismeretlen okból leütötte egy kőműveskalapáccsal. Később közös erővel, hárman egy plédbe csavarták a holttestet, bedobták az udvaron ásott kútba, amit egyikük néhány nap múlva építései törmelékkel töltött fel, és lebetonozott. Megegyeztek, hogy ha bárki érdeklődik a férfi iránt, azt mondják, börtönbe került.

Az ünnepek után kirámolták az áldozat hajdúsági tanyáját, és elvittek több haszonállatot is. Ezután nagyjából megszakították a kapcsolatot, volt, aki álnevek alatt bujkált az országban, más külföldre ment, ahol embercsempészés miatt felfüggesztett börtönre ítélték.

Ketten a nyomozás során beismerő vallomást tettek. A gyilkost emberöléssel, segítőit bűnpártolással, emellett mindhármukat lopással vádolják. Egyikükkel szemben közokirat-hamisítás miatt is vádat emelt.

Kettejükre több éves végrehajtandó szabadságvesztést kért az ügyészség.