Rabszolgaként tartottak egy férfit Jánoshalmán

bűnügy
2021 július 15., 07:30

Szerda reggel fogták el azt a jánoshalmi férfit, aki a gyanú szerint éveken át gyakorlatilag rabszolgaként tartotta állatgondozóját.

A kiskunhalasi rendőrök egy hónappal ezelőtt egy másik büntetőügyben tanúként hallgattak ki egy 69 éves férfit, aki elmondta a rendőröknek, hogy munkaadója évek óta fogva tartja egy tanyán, ahol ingyen, embertelen körülmények között kell dolgoznia.

link Forrás

A 69 éves férfi és az őt dolgoztató ember tíz évvel ezelőtt ismerkedtek meg. A vállalkozó munkát, lakhatást és teljes ellátást ajánlott a sértettnek még 2012-ben azért, hogy a férfi gondozza a tanyáján lévő állatokat. Egy idő után azonban nem akart fizetni neki, többször bántalmazta a 69 éves férfit, aki ha próbált is elmenekülni, a gazda visszahurcolta a tanyára, ahol alapvető tisztálkodásra sem volt lehetősége, majd egy idő után enni is alig kapott. A férfi egy fűtés nélküli abraktárolóban lakott, és előfordult, hogy az állatoknak szánt takarmányból evett.

Közben kiderült, hogy a 69 éves áldozaton túl két másik férfival is hasonlóan bánt a tanya tulajdonosa, egyikőjüket – egy 36 éves juhászt - azzal is megfenyegette, hogy ha vallomást tesz ellene, meg fogja öletni.

A 38 éves férfit őrizetbe vették, őt a sértettek sanyargatásával, emberkereskedelemmel és kényszermunkával, valamint kényszerítéssel gyanúsítják. Emellett a rendőrök szakértők bevonásával azt is vizsgálják, hogy az állatok ellátása a tanyán megfelelő volt-e, a gazda az állatok tartásának szabályait megszegte-e. (police.hu)