Szabadon beutazhatnak Franciaországba azok, akiket beoltották

járvány
2021 július 17., 10:03

A származási országtól függetlenül utazhatnak be Franciaországba azok, akiket beoltottak, az oltatlanok beutazást viszont COVID-tesztekhez kötik, jelentette be Jean Castex francia miniszterelnök szombaton.

Franciaországban is egyre növekszik a fertőzöttek száma a delta variáns miatt, ezért vasárnaptól kezdve azoknak, akik nincsenek beoltva és az Egyesült Királyságból, Spanyolországból, Ciprusról, Portugáliából, Görögországból vagy Hollandiából érkeznek, negatív tesztet kell felmutatniuk a belépéshez. A teszteknek 24 óránál nem régebbinek kell lennie. Az eddig korlátozások szerint 72 órán kellett nem régebbinek lennie a tesztnek, kivéve az Egyesült Királyságból érkezőknek, ahonnan a 48 órával korábban elkészített teszt is elfogadott volt.

Az oltottaknál nem számít a származási ország, de csak azok léphetnek be Franciaországba, akik az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinákkal vannak beoltva, tehát AstraZenecával, Pfizerrel, Modernával vagy Janssennel.

Azoknak az utasok, akik Tunéziából, Mozambikból, Kubából vagy Indonéziából érkeznek nem csak negatív tesztet kell felmutatniuk, de utána 10 nap karantén is vár rájuk. (Reuters)