A tantestület és a szülők is mellette állnak, a szaktárca mégis leváltaná egy csepeli általános iskola igazgatóját

oktatás
2021 július 20., 05:35

A tantestület és a szülők tiltakozása ellenére leváltanák a csepeli Széchenyi István Általános Iskola vezetőjét, a szaktárca „még jobb” jelöltre vár, írja a Népszava.

A cikk szerint az igazgatónő egyedüli pályázóként indult, és a tantestület, a diákok és a szülők bizalmát, támogatását is élvezi. A magyar-német tanítási nyelvű iskola szülői munkaközössége ezért petíciót indított, amelyben azt kérték a döntéshozóktól, hogy újabb öt évre a jelenlegi igazgatónőt nevezzék ki intézményvezetőnek. A petíciót elküldték Kásler Miklós emberi erőforrások miniszternek, Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárnak és a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatójának, Tóth Jánosnak.

A Népszavának az Emberi Erőforrások Minisztériumától azt a választ adták, hogy a döntéskor „számos körülményt mérlegelnek”, és amikor az a döntés születik, hogy a pályázat eredménytelen, abban bíznak, hogy egy újabb pályázaton több jelölt közül, „még jobb intézményvezetőt választhatnak. Arra nem válaszoltak, hogy a jelenlegi igazgatóval mi a probléma.