Izraeli rakétákat semmisített meg Aleppó térségében a szíriai légvédelem

külföld
2021 július 20., 04:06

Szíriai ellenzéki fegyveres csoportok szerint a támadások célpontjai a damaszkuszi vezetéssel szövetséges iráni Forradalmi Gárda támaszpontjai és egy fegyvergyára voltak. A dubaji székhelyű al-Hadasz tévécsatorna viszont Iránhoz köthető síita milíciák fegyverraktárairól tett említést. Az al-Hadasz szerint a milícia veszteségeket szenvedett, de pontos adatokat nem közölt.

photo_camera A Szíriai Hadsereg egy katonája július 8-án Fotó: RAMI ALSAYED/NurPhoto via AFP

Izrael a 2011 óta tartó szíriai polgárháború kezdete óta hajt végre katonai műveleteket az országban, elsősorban a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik ellen, az idén pedig fokozta az offenzívákat. Izrael fenyegetésként tekint ezekre a milicistákra, különösen azokra, akik a határának másik oldalán, a megszállt Golán-fennsík közelében tartózkodnak. Nyugati hírszerzési források szerint Izrael „árnyékháborút” folytat Szíriában az iráni befolyás gyengítése érdekében.

Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje sosem ismerte el nyilvánosan, hogy az országban iráni erők állomásoznak, csak iráni katonai tanácsadók jelenlétéről tett említést. (MTI)

Kiemelt videóink