Összeomlott az informatikai rendszer, lényegileg leálltak a magyar határátkelők

bulvár
2021 július 20., 13:57

Informatikai hiba miatt valamennyi határátkelőn, még a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is, megnőtt a várakozási idő - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden délután. A szakemberek dolgoznak, türelmet kérnek, teszik hozzá. Hogy mikorra várható a hiba elhárítása, nem tudni, mindenesetre a police.hu-n közzétett tájékoztatásban azt kérik, hogy

"indulás előtt mindenki ellenőrizze úti okmányainak meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát; az utazók vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ne felejtsék otthon gyógyszereiket."

Jelenleg Tiszabecsnél és Tiszaszigetnél három órát kell várniuk a személyforgalomban utazóknak a ki- és belépés során, Záhonynál a személy- és teherforgalomban, valamint az autóbuszos forgalomban is három-négy óra a várakozás. Ártándnál és Csanádpalotánál a Romániából érkező személy- és teherforgalomban két-két órát, Ásotthalomnál, Beregsuránynál és Röszkénél a be- és kilépő személyforgalomban két-két órát kell várni. Hercegszántónál a személy-, a teher- és az autóbuszos forgalomban a ki- és belépő oldalon is két-két óra a várakozás, a röszkei autópálya-átkelőnél és Tompánál is a ki- és belépő oldalon is két-három óra a várakozás.