Olyan alapanyaghiány alakult ki az Egyesült Államokban egyes alapvető élelmiszerfajták piacán, hogy több nagy gyorsétteremlánc időszakosan kénytelen alapvető fogásokat levenni az étlapról vagy korlátozni a kiadható adagok számát. A mexikói kajában utazó Taco Bell lánc az utóbbi napokban egy olyan feliratot futtatott a weboldalán, ami szerint
“Elnézést kérünk, ha pillanatnyilag nem tudjuk kielégíteni az étvágyát. Az országos alapanyaghiány és a késve érkező szállítmányok miatt elképzelhető, hogy egyes fogasainkat nem fogja megtalálni.”
Az éhkoppon maradt vendégek közösségi médiás posztjaiból derül ki, hogy konkrétan olyan alapvető hozzávalókból alakult ki hiány, mint a csirke- és marhahús, a csípős szósz és a nagy, 25 centis átmérőjű tortilla lap. Utóbbi szükséges a Taco Bell és a mexikói konyha egyik alapfogása, a burrito elkészítéséhez. De sok helyen paradicsomot vagy salátát sem tudnak adni a tacóhoz.
A CBS-nek küldött válaszában a lánc a szállítmányok állandósult késéseivel magyarázta a sorozatos menüproblémákat. A cég egyik vezetője már áprilisban arra figyelmeztetett, hogy miközben a vásárlók körében egyre népszerűbbek a csirkés fogások, országosan akadozik a baromfitermelés, ami problémákat okozhat.
A jelenség persze nem egyedül a Taco Bellt érinti, a Chick-fil-A nevű csirkés lánc májusban kénytelen volt korlátozni az éttermeiben kiadható mártogatós szószok mennyiségét.
(via CBS News)