Túszul ejtettek két börtönőrt egy szigorúan őrzött svéd börtönben

bűnügy
2021 július 21., 14:34

Sajtóértesülések szerint túszul ejtettek két tisztet egy maximális biztonsággal őrzött börtönben Eskilstuna közelében, Svédország középső részén.

Két fogvatartott 12:30-kor a két börtönőrrel elbarikádozta magát a Hällby börtön egyik szobájában, és letakarta a térfigyelő kamerákat – közölte a svéd börtön- és pártfogó szolgálat a TT hírügynökséggel emailben.

Jörgen From Nordin megbízott biztonsági főnök közölte, hogy azon dolgoznak, hogy tisztább képet kapjanak a helyzetről. A fogvatartottakat súlyos bűncselekmények miatt ítélték el, de egyelőre nem árulják el, pontosan miért.

Ez nem a börtön, hanem az Amazon nem messze lévő szerverei Eskilstunában.
photo_camera Ez nem a börtön, hanem az Amazon nem messze lévő szerverei Eskilstunában. Fotó: FREDRIK SANDBERG/TT News Agency via AFP

A hatóságok a helyzetet úgy jellemezték, hogy „befagyott”, és az eset „nagyon súlyos”.

Az Aftonbladet információi szerint az elkövetők borotvapengékkel vannak felfegyverkezve, és helikoptert követelnek. Később a foglyok állítólag új követeléssel is előálltak az egyik túsz szabadon bocsátásáért: kebabpizzát kértek az osztályuk minden fogvatartottjának.

A Hällby börtön Eskilstunától kb. 10 km-re nyugatra van, 1-es besorolású börtön, ami a legnagyobb biztonsági besorolás Svédországban. (The Local, Aftonbladet)