Rászóltak az olimpikonokra, hogy ne ölelgessék egymást

olimpia 2021
2021 július 25., 14:15

A koronavírus-járvány miatt sok szokatlan szabályt kell a tokiói olimpia résztvevőinek betartaniuk, ez pedig nem mindig megy igazán könnyen. A NOB például most arra kényszerült, hogy figyelmeztesse az olimpikonokat, ne ölelkezzenek egymással az éremosztó ceremóniákon.

A Guardian cikke szerint a figyelmeztetés azután jön, hogy a négyszer 100 méteres úszó vegyes váltó éremceremóniáján a három érmes csapat, az amerikai, a kanadai és az ausztrál váltó tagjai gratuláltak egymásnak ölelésekkel a pódiumon. Szitén negatív példaként emlegették, hogy a 400 vegyes győztese, az amerikai Chase Kalisz a ceremónián megölelte az ezüstérmes Jay Literlandot. Nem ezek voltak viszont az első ilyen esetek a pénteki megnyitóval hivatalosan is elindult olimpián, így a NOB úgy érezte, ideje ennek minél hamarabb véget vetni.

Chase Kalisz és Jay Litherland amerikai úszók ölelése volt az egyik, amelyik kiverte a biztosítékot a NOB-nál.
photo_camera Chase Kalisz és Jay Litherland amerikai úszók ölelése volt az egyik, amelyik kiverte a biztosítékot a NOB-nál. Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Mark Adams, a NOB szóvivője azt mondta, ő érti a sportolók lelkesedését, és senki nem örül neki, hogy ilyen szabályokra van szükség, de ettől még mindenkit arra kér, hogy tartsák be a szigorú távolságtartási szabályokat.

A maszkviselési szabályokon viszont egy kicsit lazítottak a játékok szervezői, ugyanis megengedik, hogy az éremceremónián egy gyors fotózkodás erejéig, 30 másodpercre levegyék a maszkot az éremnyertes sportolók a pódiumon.