Halálos balesetet okozott a Bihari Napló főszerkesztője

baleset
2021 július 28., 12:38

Halálos balesetet okozott az autójával Kristály Lehel, a Bihari Napló főszerkesztője - írja az Ebihoreanul román lap értesülése alapján a Transindex.

Kristály Sátoraljaújhelyen részt vett a tusványosi szabadegyetem rendezői által szervezett Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetemen, innen indult haza Nagyváradra július 25-én. Bihar településen viszont egy szabálytalan előzés közben frontálisan ütközött egy szembe haladó autóval, amelyben egy öttagú család utazott.

Az autó sofőrje, egy 38 éves szalontai férfi, és a hátsó ülésen utazó hat éves kisgyerek a balesetben életét vesztette. Az autóban utazott még hátul egy 15 és egy 17 éves lány, elöl pedig 35 éves édesanyjuk. A két lányt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, az anya pedig a baleset hatására sokkos állapotba került.

Kristály Lehelt és vele utazó 15 éves fiát is kórházba szállították. Kristályt megműtötték, a műtét a hírek szerint sikeres volt, fia állapota is stabil. A balesetet a rendőrség vizsgálja, emberölés és súlyos testi sértés miatt nyomoznak.