Milák kis híján lemaradt a döntőjéről, a gatyája is a nagy sietségben szakadt el

olimpia
2021 július 28., 07:45

Nem sokon múlt, hogy Milák Kristóf lemaradjon a 200 méteres pillangóúszás döntőjéről, aminek toronymagas esélyese volt, és végül minden előzetes bénázás ellenére fölényesen, olimpiai csúccsal meg is nyerte.

Arról már beszámoltunk, hogy a döntő előtt elszakadt az úszónadrágja, így a döntő előtt még öltözködnie is kellett, de most újabb, utólag már szimplán komikus részletek derültek ki Sós Csaba szövetségi kapitány beszámolójából. "Nagyon készültünk, de a technikai problémák rányomták a bélyegüket az úszásra" - nyilatkozta Sós, majd elárulta, hogy Milák nadrágja akkor szakadt el, amikor el kellett rohannia az akkreditációs kártyájáért, amit elhagyott.

Kiderült, hogy eleve késve érkeztek az uszodába, így Miláknak alig negyed órája volt bemelegíteni. "Szerencsére az arany a történtek ellenére sem forgott veszélyben" - értékelt a kapitány, aki szerint Milákot nyomaszthatta a teher, hogy mindenki biztosra vette a győzelmét. "Ahogy én láttam, egyszerűen nem találta a helyét, kapkodott. Legközelebb testőrt állítok mellé, hogy ne legyen gond" - mondta Sós kapitány.

Milák közben arról beszélt, hogy ezek a kellemetlenségek valószínűleg a világrekordjába kerültek. "Ez probléma volt. Van egy rutinom, ritmusom, fókuszom. Ez pedig megtörte a koncentrációmat, és hatással volt az időre. Nem éremért úsztam, hanem időért. Korábban azt mondtam, hogy egyéni csúcsot akarok, az egyéni csúcs pedig vliágrekord lett volna" - nyilatkozta. (Via MTI, The Guardian)