Tóth Krisztián megnyerte a bronzmeccset

olimpia
2021 július 28., 11:18

Heroikus küzdelemben Tóth Krisztián legyőzte orosz ellenfelét, Mihail Igolnyikovot. A rendes játékidőben egyiküknek se sikerült pontot szereznie, sőt, Tóthot passzivitás miatt kétszer meg is intették. Ez azért jelentett nagy hátrányt, mert egy harmadik intés már leléptetéssel járt volna.

Tóthnak ezt több mint négy percen át sikerült megelőznie. Az aranypontért menő hosszabbításban nagyon aktív volt, de az oroszt se kellett félteni, folyamatosan kontrázták egymást. Volt egy pillanat, amikor úgy tűnt, Tóth vazarit ért el, de a videózás után nem adták meg a pontot. Végül a hosszabbítás negyedik percében Tóth egy válldobással indított, majd forgatással vitte tovább az akciót, és sikerült a hátára fektetnie Igolnyikovot. Ez a pont elég is volt a győzelemhez, a bronzéremhez.

photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP

"Leírhatatlan. Leírhatatlan" - mondta a könnyeivel küzdő Tóth a győzelme után, majd mindenkinek megköszönte a segítséget. "Nem tudom, hogy történt ez az egész. Katarzis volt az egész napom. Vér és verejték volt az ára, de nem akarom, hogy ennek a napnak vége legyen" - mondta a rendkívül boldog bronzérmes. "Az egész meló összeállt a mai napra. A 21 év, amit végigküzdöttem, hogy meglegyen az a nyavalyás olimpiai érem is" - mondta.