Milák Kristóf nagyot úszott 100 pillangón is

  • Tokiói idő szerint délelőtt Kapás Boglárka negyedik 200 méter pillangón, vőlegénye Telegdy Ádám döntőbe jutott 200 méter háton. Cseh László fantasztikus, az utolsó olimpiáján is bejutott a döntőbe.
  • Délután Milák Kristóf a második legjobb időt úszta a 100 pillangó előfutamában. Hosszú Katinka viszont csak 20. lett 200 háton, ezzel elbúcsúzott. Talán az olimpiáktól is.
  • Berecz Zsombor az ígéretes harmadik helyen áll vitorlázásban.
  • A férfi vízilabdázók 23:1-re lelépték Dél-Afrikát.
  • Csütörtökön kezdődik a golf, és bemutatkozik az olimpiákon egy új sportág, a BMX is.
2021 július 29., 13:15

Nagyon szép eredmény Kovács Zsófiától szertornában

A tornász Kovács Zsófia a 14. helyen végzett az egyéni összetett döntőjében csütörtökön a tokiói olimpián.

A kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző - aki Rióban a 33. helyen zárt - a finálé előtt logisztikai okok miatt nem tudott tréningezni. Edzője, Trenka János elmondta, hogy az olimpiai faluban végezték el az erősítő és nyújtó gyakorlatokat. Hozzátette, tanítványa rendkívül koncentrál és meg fogja oldani a feladatát.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az Ariake Tornaközpontban a 21 éves Kovács Zsófia - aki a 11. helyen jutott a 24-es fináléba - egyik legerősebb szerén, felemáskorláton kezdett, ahol a harmadik számú tartalék a szerdöntőre. A selejtezőben 14,433 pontot kapott, ezúttal 14,233 pont jelent meg a neve mellett, amivel csoportjában holtversenyben a legjobb volt. A szám gördülékeny lebonyolítását kissé akadályozta, hogy a koronavírus elleni védekezés jegyében hozott szabályok szerint a tornászoknak gyakorlatuk előtt maguknak kellett fertőtleníteni a korlátot.

  • Gerendán Kovács leesett és a leugrásnál is ellépett, így csak 12,100 pontot adtak neki a selejtezőben elért 13,133-mal szemben.
  • Talajon - ahol vasárnap rontott, ezért 12,666 pontot kapott - most 12,600-ra értékelték előadását a pontozók.
  • A döntőt ugrásban fejezte be, másik kedvenc számában, és itt szerezte a legtöbb pontot, 14,500-at - akárcsak a kvalifikációban.

A dunaújvárosi versenyző összességében 53,433 ponttal végzett a 14. helyen. Kovács Zsófia teljesítményének értékét jelzi, hogy magyar tornász utoljára negyedszázada, az 1996-os atlantai olimpián szerepelt az összetett döntőjében.

A négyszeres olimpiai bajnok amerikai Simone Biles, aki az elmúlt kilenc évben minden versenyén megnyerte az egyéni összetettet, visszalépett mentális egészsége érdekében. Távollétében csapattársa, Sunisa Lee szerezte meg az aranyat a brazil Rebeca Andrade és az orosz Angelina Melnyikova előtt.

(via MTI)

2021 július 29., 12:46

Nyilatkozatok a kézilabdás vereség utá

Tomori Zsuzsanna:

„Nagyon csalódott és dühös vagyok, mert semmi nem jött össze abból, amit megbeszéltünk. Hihetetlen átjáróház voltunk, védekezésben hiányzott a feszesség. Arra készültünk, hogy nem hagyunk nekik levegőt, ehelyett kísérgettük őket, hogy gólt tudjanak lőni. Ami pozitív volt, hogy támadásban elkezdtünk éledezni, de 38 kapott gól mellett nem lehet meccset nyerni. A folytatásban nincs más választásunk, nyomunk egy all in-t, aztán meglátjuk, az mire lesz elég."

Elek Gábor szövetségi kapitány azzal kezdte, hogy Szucsánszki Zita a vállsérülése miatt utazik haza. A folytatásról szólva úgy fogalmazott, hogy „lelkileg és darabszámra” is fogynak, de feladni nem fogják.

„Fel fogunk készülni, ugyanúgy, ahogy eddig, meg fogjuk csinálni azt a munkát, amit eddig, remélem, hogy ennek lesz is nyoma a pályán. Borzasztóan el vagyok keseredve az eddigi teljesítmény miatt, de bízom abban, hogy lekerül a teher a lányok válláról. Persze csodának kellene történnie ahhoz, hogy változás legyen, de feladni nem fogjuk."

(via MTI)

2021 július 29., 12:19

Hosszú Katinka a 200 hát után

„Sejthető volt, hogy nem ez lesz életem úszása. Próbáltam a lehető legerősebben kezdeni, a vége pedig nagy küzdés lett. A versenyek hiányoztak a szokásos felkészülésemhez”

- mondta Hosszú, aki így 400 méter vegyesen ötödik, 200 méter vegyesen hetedik lett a tokiói olimpián, míg a 200 méter pillangótól visszalépett. (MTI)

2021 július 29., 11:57

Milák Kristóf kiváló előfutama 100 pillangón


2021 július 29., 11:56

Újabb csúnya vereség kézilabdában

39:31-re kapott ki az oroszoktól a magyar nőikézilabda-válogatott. A meccsen végig az oroszok vezettek, a félidő 22:17 volt nekik. Egész sok gólt lőttünk, de olyan borzalmasan védekeztünk, hogy esélyünk sem volt a győzelemre. Pedig az olimpia előtt talán az oroszok tűntek a csoportunkból a legkönnyebben verhetőnek.

Bíró Blanka
photo_camera Bíró Blanka Fotó: MARTIN BERNETTI/AFP

A magyar csapat 3 meccs után 0 ponttal áll a torna B csoportjának utolsó helyén. Innentől kezdve a továbbjutáshoz csoda kell. De ez nem annak a magyar válogatottnak tűnik, ami képes csodákat tenni. Meg kellene verni a spanyolokat és a svédeket.

2021 július 29., 11:49

Így úszott Milák és Szabó a 100 méter pillangó előfutamán

via Eurosport

2021 július 29., 11:41

Kiesett a mix váltó

Nem jutott döntőbe a 4x100 méteres vegyes vegyesváltó csütörtökön a tokiói olimpia úszóversenyén.

A Kovács Benedek, Halmai Petra, Márton Richárd, Gyurinovics Fanni összetételű magyar négyes 3:47.15 perces idővel a 15. helyen zárt. (MTI)


2021 július 29., 11:23

Véget ért Hosszú Katinka számára a tokiói olimpia

Hosszú Katinka 2:12:84-es idővel csak 20. helyen végzett a női 200 méteres hátúszás előfutamában, ezzel nem jutott tovább. Ez volt az utolsó úszása a tokiói olimpián. Nem biztos, hogy három év múlva Párizsban még láthatjuk.

Burián Kata személyében viszont lesz magyar versenyző az elődöntőben. Burián 2:09:10-es idővel a 8. helyen jutott be.

2021 július 29., 11:13

22:17 az oroszoknak a félidőben

Ahogy az eredmény is mutatja, harmadik meccsén borzasztóan rosszul játszik a magyar nőikézilabda-válogatott. A 22 gól bekapott gól is világosan jelzi, hogy gyakorlatilag nincs védekezésünk, és mintha nem is állna kapus a magyar kapuban.

Az oroszok hét góllal is vezettek az első félidőben, a másodikban csoda kell a fordításhoz.

Az orosz Antonia Szkorobogacsenko ütközik Bordás Rékával
photo_camera Az orosz Antonia Szkorobogacsenko ütközik Bordás Rékával Fotó: MARTIN BERNETTI/AFP
2021 július 29., 11:08

Milák nagyon ígéretes 100 pillangón

Az egész mezőny második legjobb idejével, 50:62-es teljesítménnyel jutott a 100 méteres pillangóúszás elődöntőjébe Milák Kristóf. A 200 méteren olimpiai bajnok magyar úszót csak a szám nagy esélyese, az amerikai Caleb Dressel tudta megelőzni.

Ez a teljesítmény után már nyugodtan lehet arról beszélni, hogy Milák akár két érmet is szerezhet Tokióban.

A szám elődöntőjében még egy magyar szerepel majd, miután Szabó Szebasztián 51:67-et úszott az előfutamában, és ezzel a 14. idővel jutott tovább.

photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP
2021 július 29., 10:51

Késely Ajna kiesett 800 gyorson

Késely Ajna összesítésben a 13. helyen végzett csütörtökön 800 méter gyorson, így nem jutott döntőbe a tokiói olimpia úszóversenyén.

A Kőbánya SC 19 éves versenyzője egyéni legjobbjától (8:22.01) elmaradva, 8:26.20 perces idővel ért célba.
Késely a tokiói olimpián 1500 méter gyorson a 9., 400 méter gyorson pedig a 10. volt, valamint tagja volt a hetedik helyezett 4x200 méteres magyar női gyorsváltónak. (MTI)

2021 július 29., 10:49

Furcsa jelenetek Japánból

BMX-es bukás, önkéntes ölelés, olasz női tőrcsapat „hakája”, hajnali úszó váltó világcsúcs, kiütött operatőr, utolsó sorozatban 0 pontos orosz szinkronműugró ugrás, hetes rögbis hajcibálás, csodaszép zsákolás, olasz-francia női tőrcsapat elődöntő kiütéses tusa, súlyemelő szaltó és Caleb Dressel első egyéni olimpiai bajnoka címe.

2021 július 29., 10:25

Fél egytől magyar-orosz női kézilabdában

A képlet elég egyszerű magyar szempontból: ha megverjük az oroszokat, még marad reális esélyünk a továbbjutásra a csoportból, ha nem, akkor legfeljebb elméleti.

A női torna csoportmeccseinek 3. fordulójában a B csoport utolsó két helyezettje találkozik. Az oroszoknak van egy pontja mert döntetlent játszottak a brazilokkal, a magyaroknak viszont egy sem, mert a braziloktól és a franciáktól is kikaptunk. Az utolsó két meccsünkön az oroszoknál papíron jóval erősebb svédekkel és spanyolokkal kell játszanunk. Valószínűleg az a két csapat valamelyikét is meg kellene verni, hogy továbbjussunk a negyeddöntőbe. De ezt majd akkor számolgassuk, ha sikerül legyőzni az oroszokat.

photo_camera Fotó: MARTIN BERNETTI/AFP
2021 július 29., 09:33

Szilágyi Áronban van még egy olimpia

„Én úgy érzem, hogy van még bennem erő, nem találok arra okot, hogy miért kéne befejeztem a pályafutásomat. Szeretem azt, amit csinálok, jól érzem magam a közegben, sikeres is vagyok, úgyhogy én úgy érzem, hogy ezt még Párizsig lehet folytatni”

- mondta az ATV-nek Szilágyi Áron, aki Tokióban harmadik aranyérmét is megszerezte kardvívásban, a csapatversenyen pedig bronzhoz segítette a magyar válogatottat. Szilágyi az utóbbiról külön is beszélt:

„A csapat nagyon komoly érzelmeket hozott ki belőlem, és fantasztikus volt a társakkal együtt megélni ezt az olimpiai bronzérmet. Nagyon örülök, hogy ők is olimpiai éremmel térhetnek haza, egyéniben pedig egészen hihetetlen, hogy most már háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatom magam. Fel sem fogtam még, hogy mit is jelent ez, és mekkora dolog, és persze nagyon örülök, nagyon büszke vagyok a teljesítményre, nagyon hálás vagyok a csapatnak, akik segítették a felkészülésemet, de szerintem ez még hetek, hónapok mire igazán eljut a tudatomig, hogy mi is történt itt”

2021 július 29., 08:35

A vitorlázó Berecz hat futam után harmadik

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a harmadik versenynap után a harmadik helyen áll a tokiói olimpián.

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó csütörtökön előbb a hatodik, majd a hetedik helyen ért célba, ezzel egyet visszacsúszott szerdai pozíciójához képest.

Az élen a címvédő brit Giles Scott áll, aki négy futamot nyert sorozatban. Bereczet még a spanyol Joan Cardona előzi meg, a 23 évével a mezőny legfiatalabb tagja a hat részversenyből ötször az első háromban futott be. Finndingiben legközelebb szombaton lesz futam, és augusztus 3-án dől el az érmek sorsa.

Szintén vitorlázásban Vadnai Benjamin (Laser Standard) csütörtökön a 17. és a 21. lett, összesítésben a 18. helyről várhatja a folytatást. Érdi Mária (Laser Radial) a 14. és a 11. helyen futott be, így a 15. nyolc futam után. A szörfös Cholnoky Sára a 25. helyen végzett. (via MTI)