Karanténba vonult a teljes ausztrál atlétikai csapat

olimpia
2021 július 29., 05:36

Frissítés 09:45: Egyetlen ausztrál tesztje sem lett pozitív, elhagyhatják az önkéntes karantént.

63 ausztrál sportoló van karanténban Tokióban, miután kiderült, hogy koronavírusos az amerikaiak rúdugrója, a kétszeres világbajnok Sam Kendricks.

Kurtis Marschall ugrik
photo_camera Kurtis Marschall ugrik Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

Az ausztrálok szerint csak az ő rúdugrójuk, Kurtis Marschall került közelebbi kapcsolatba Kenricksszel, miután együtt edzettek, de elővigyázatosságból a teljes csapatukat karanténba rakták, és mindenkit letesztelnek covidra.

Az atlétikai versenyek pénteken kezdődnek az olimpián, a rúdugrás selejtezői szombaton. Az biztos, hogy ezen Kendricks nem tud indulni, de nagy kérdés, hogy mi lesz Marschallal, a többi ausztrállal, és egyáltalán a többi rúdugróval és atlétával, akik közvetve vagy közvetlenül kapcsolatba kerültek Kendricksszel, és így maguk is megfertőződhettek.

photo_camera Ausztrál olimpikonok a megnyitóünnepségen Fotó: BEN STANSALL/AFP

Kendricks kiesése az eddigi legnagyobb veszteség covid miatt az olimpián, de ezzel még együtt tudnak élni a tokiói szervezők. Ha viszont kiderül. hogy a koronavírus elszabadult az atléták közt, és alaposan megrostálja az olimpia sztársportágának mezőnyét, az katasztrofális hatással lehet a 2021-es olimpiára.