Plagizált Scarlett Johansson-interjút adott le sajátjaként Návai Anikó

FILM
2021 július 29., 06:14

Scarlett Johansson amerikai színésznővel máshol megjelent interjúból kivágott részleteket adott el saját, exkluzív interjúként a Nők lapja számára Návai Anikó. Návai, aki a Hollywoodban élő külföldi újságírók szövetségének tagja, az amerikai filmes sajtó szerint a szövetség felé be is ismerte a plagizálást.

Návai „exkluzív” interjúja a nyomtatott Nők lapja címlapján landolt, de aztán több amerikai lap is megírta, hogy a magyar újságíró a ScreenRant nevű oldal által készített interjú részleteit adta el saját anyagaként.

Mint a Média1 írja, Vass Virág, a Nők lapja főszerkesztője az eset után közölte, hogy azonnal megszakították az együttműködést Návai Anikóval, ugyanis a belső vizsgálatuk megerősítette, hogy Návai más forrásokból származó idézeteket hasznosított újra. A történtekről tájékoztatták az olvasóikat, és minden érintettől elnézést kérnek.

A TheWrap cikke szerint Návai Anikó Scarlett Johansson menedzserének elismerte a történteket, azaz hogy a forrás feltüntetése nélkül használt fel egy 2020. novemberi interjút.