Tokióban nagyon berobbant a járvány

járvány
2021 július 29., 13:56

Egy hét alatt megduplázódott Tokióban a naponta újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 3865 fertőzöttet azonosítottak, kétszer annyit, mint egy hete, még az olimpia nyitóünnepsége előtt. Az új fertőzöttek száma az előző napihoz képest is jelentősen megugrott, kedden 3177 új esetet regisztráltak. Pedig már az is rekord volt a járvány elmúlt másfél évében.

Ahogy ezen a 2021. július 29-én készült felvételen is látható, a tokióiak valóban nem fogadták meg a kormány tanácsát arról, hogy a járvány gyors terjedése miatt lehetőleg maradjanak otthon.
photo_camera Ahogy ezen a 2021. július 29-én készült felvételen is látható, a tokióiak valóban nem fogadták meg a kormány tanácsát arról, hogy a járvány gyors terjedése miatt lehetőleg maradjanak otthon. Fotó: KAORU TACHIBANA/The Yomiuri Shimbun via AFP

"Szinte semmi sincs, ami fékezné a járványt, sok tényező viszont tovább erősítheti" - mondta Omi Sigeru, a japán kormány orvosi tanácsadója, kiemelve az olimpiát és a nyári vakációt. A legveszélyesebbnek azonban azt tartja, hogy "a társadalom nincs igazán tudatában a válságnak, emiatt a ragály tovább terjed, és félő, hogy súlyosan terhelődik az egészségügyi ellátás".

Az AP hírügynökség beszámolója szerint Tokióban valóban nincs jele annak, hogy az emberek tudatában volnának a veszélynek, tömegével sétálnak az utcákon annak ellenére is, hogy a hatóságok már otthon maradásra szólították fel őket. (Via MTI)