Cseh László elbúcsúzott, a magyar női vízilabda válogatott meg majdnem kikapott

olimpia
2021 július 30., 11:42

Nem a legizgalmasabb napnak ígérkezett a pénteki az olimpián, de mégis akadt benne egy kis izgalom a női vízilabda-válogatott meccsének köszönhetően.

Cseh Laci leköszönt

Cseh László utolsó olimpiai számát úszta, 200 méter vegyesen, ahol a 7. helyet tudta megszerezni. A pillangó és a hát még annyira jól ment neki, hogy sokáig a második helyet tudta tartani, de végül a mellen és a gyorson elúszott a futam. A szám győztese, a kínai Vang Sun fejet hajtva gratulált neki.

Szintén úszott még pénteken Burián Katalin, aki 10. lett 200 méter háton, Telegdy Ádám azonban a negyedik legjobb idővel jutott be a 200 méteres hátúszás döntőjébe. A már aranyérmes Milák Kristóf olimpiai csúcsot úszott, de végül Caeleb Dressel még napon belül megdöntötte a rekordját, így csak a második legjobb idővel jutott be a 100 méteres pillangó döntőjébe.

Megszorongatták a japánok a magyar női vízilabda válogatottat

A nap egyik meglepetése volt, hogy mennyire szorosra sikerült a Japán-Magyarország női vízilabda mérkőzés. Mindenki arra számított, hogy az amerikaiak bravúros legyőzése után a magyar válogatott simán megveri a nem túl erős japán csapatot. Ehhez képest az első két negyedben szinte végig vezettek a japánok, a magyar csapat csak egyenlíteni tudott, így az első félidő 7-7-re zárult.

A második félidőre már elkezdte összeszedni magát a magyar csapat, de még a harmadik negyedben is csak két gólos előnyünk volt, amit a negyedik negyedben sikerült 17-13-ra feltornázni. Bíró Attila szövetségi kapitány szerint ez a játék szódával elment, az egyik játékos, Gurisatti Gréta szerint pedig jobban össze kell szedniük magukat a kínai meccsre.

Kiesők

Több magyar sportoló is elbúcsúzott az olimpiától a döntő előtt. Atlétikában Bartha-Kéri Bianka női 800 méteren, Koroknai Máté pedig 400 méter gáton lett hatodik az előfutamban. Major Veronika 35. lett a 25 méteres pisztoly döntőjében. A vitorlázás női Laser Radial versenyszámában Érdi Mária a 13. helyet szerezte meg. Pétervári-Molnág Bendegúz pedig végül a 10. helyen végzett evezésben.

Csúnya vereség

A nap egyik legcsúnyább veresége kétségkívül a szerb Novak Dojkovicsé, aki címvédőként kapott ki a német Alexander Zverevtől a férfi egyes tenisztorna elődöntőjében. Dojkovics az első szettben még nyerésre állt, de a második szettben 6:3-ra, a harmadik szettben 6:1-re kikapott, így meghiúsult nagy álma, az olimpiai slam, vagyis hogy ugyanabban az évben a négy nagy tornát és az olimpiát is megnyerje.