Velence berágott Sukoróra, ezért 8 kilométeres kerülővel lehet majd bejutni az EFOTT-ra

fesztivál
2021 július 30., 19:24

Az idei EFOTT fesztivált a Velencei tó partján lévő Sukorón szervezik, pontosabban Sukoró szélén, így a fesztivál területére valójában Velence város felől lehetne a legkönnyebben bejutni. Velence vezetése viszont megmakacsolta magát, és ahogy az önkormányzat Facebook posztjából kiderül, lezárta a Velencéről a fesztiválra vezető legrövidebb utat. Ez azt jelenti, hogy ha nincs változás, akkor közel 8 kilométeres kerülővel lehet csak Sukoró felől bejutni az augusztus 11 és 15 között megrendezendő EFOTT-ra.

link Forrás

Az EFOTT korábban Velencén volt, idén pár száz méterrel költözött csak arrébb, de így a helyszíne már Sukoró. És ahogy Velence önkormányzata írja, "az esemény időpontjával, megszervezésével kapcsolatban sem Sukoró, sem az EFOTT nem tájékoztatta Velence Város Önkormányzatát. A megbeszélések Velence Város Önkormányzatának kezdeményezésére indultak el idén nyáron. Az önkormányzat szándéka ugyanis a méltányos feltételek melletti megegyezés volt."

Velence vezetése hamar leszögezte, hogy a fesztiválra vezető Evezős út nem képes kezelni azt, hogy napi 30-35 ezer ember használja az EFOTT-ra jövet-menet, "ahogy a város sincsen felkészülve arra, hogy közterületei parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakuljanak át." Ezért meg akart állapodni a szervezőkkel és Sukoró vezetésével, hogy szabályozva legyen a bejutás az EFOTT-ra, a tárgyalófelekben viszont nem volt megállapodási szándék. Ezért Velence egyszerűen lezárja az Evezős utat.

Velence önkormányzata azért odaírta a poszt végére, hogy továbbra is nyitott egy ésszerű és méltányos kompromisszum mentén létrejövő megegyezésre, sőt, reméli, hogy ez meg is fog születni.

Az EFOTT szervezői videóüzenetben reagáltak a velencei önkormányzat bejelentésére. A videóban Maszlavér Gábor szervező azt mondja, a leghatározottabban visszautasítja, hogy a szervezők ne lettek volna készek a kompromisszumra, és 2019 óta keresték az egyeztetési lehetőséget az önkormányzattal. Azt is mondja, hogy 2021-ben szerették volna a 2019-es ár másfélszereséért bérbe venni azt a velencei területet, ahol legutóbb megszervezték a fesztivált, Velence viszont több mint tízszeres áremelést szerettek volna. A szervezők szerint emellett jogszerűtlen és balesetveszélyes az útlezárás.

Kiemelt videóink