Egy éves eltiltást kapott Mészáros Lőrinc vadászati cége

POLITIKA
2021 augusztus 01., 05:54

A Fővárosi Kormányhivatal döntése értelmében egy évig nem szervezhet utazásokat a Vért Vadászati Kft., írja az mfor. A cég a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Agro Zrt. tulajdona.

A Vért elsősorban vadgazdálkodással és vadászattal, ezen kívül utazásszervezéssel és utazásközvetítéssel is foglalkozik. Nem tudni, miért kerültek fel a kormányhivatal tiltólistájára, hiszen az mfor szerint általában becsődölt vállalkozások szoktak szerepelni rajta, ez a cég viszont nyereséges. A Fővárosi Kormányhivatalt egy fideszes politikus, Sára Botond volt józsefvárosi polgármester vezeti.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A cég onnan is ismerős lehet, hogy 2016-ban az évtizedek óta jelen levő vadásztársaság helyett ifj. Mészáros Lőrinc társasága kapott engedélyt vadászatok szervezésére Bélmegyerénél. A helyi vadászok másodfokon is győztek a bíróságon, végül a Kúria formai okokra hivatkozva hatályon kívül helyezte a nekik kedvező döntéseket. Ezért úgy döntöttek, a strasbourgi bírósághoz fordulnak.

A Vért honlapja szerint 42 000 hektáron végez vadgazdálkodási és vadászati tevékenysége. Luxus szállásokat, exkluzív fogásokat is kínálnak a vendégeknek.