A Magyar Nemzet Tamás Gáspár Miklóst nyaggatja, hogy szidja az ellenzéket

POLITIKA
2021 augusztus 02., 06:29

A baloldali filozófus a Mércén számol be arról, hogy az utóbbi időben „a Magyar Nemzet egyik – különben nyájas és jó modorú – munkatársa” többször is telefonon nyaggatta, hogy nyilatkozzon nekik érezhető fönntartásairól a magyar ellenzékkel szemben.

„Arról, legmélyebb sajnálatomra, szó se lehet, hogy én a Magyar Nemzetnek nyilatkozzam (amit olykor – ritkán – megtettem a múltban), mert a jelenlegi Magyar Nemzet, habár mindenekelőtt nyomdai termék, nem tűri a nyomdafestéket - reagál a megkeresésre az írásban TGM.”

„Nem biztos, hogy nekünk, baloldaliaknak részt kell-e vennünk a 2022-i választásokon, ha a dolgok úgy mennek tovább, ahogy mennek. De még ennél is biztosabb, hogy a jelenlegi posztfasiszta államrendszer bukása közérdek, Orbán Viktornak és barátainak nem szabad többé a közügyek élén állniuk.”

Ismerteti mégis álláspontját a Magyar Nemzet helyett a Mércén, majd jobban is kifejti azt a dilemmát, amivel szerinte a „valóságosan létező” baloldalnak szembe kell néznie a kampányban. Itt lehet bővebben elolvasni.