Harry Kane nem jelent meg a Tottenham első edzésén

angol foci
2021 augusztus 02., 11:44

Harry Kane, az angol válogatott kapitánya, a Tottenham szupersztárja, a világ egyik legjobb csatára hétfőn nem jelent meg a klub edzőközpontjában, bár véget ért a szabadsága és ma Covid-tesztelték volna, hogy kedden már ténylegesen edzhessen.

Az ilyen ügyekben tipikus jól értesült Fabrizio Romano fociújságíró szerint a dolog szándékos, nem valami tesztelés körüli kavarásról van szó, hanem arról, hogy Kane tudatosan nem jelent meg az edzőközpontban. Azért, hogy így kényszerítse ki az eladását.

link Forrás

Az ilyen zsarolás a kortárs fociban nem kivétel, hanem maga a rendes gyakorlat, Kane esetében csak azért nem volt mindenki egészen biztos ebben a végkifejletben, mert az angol csatár imidzse annyira jófiús.

De legyen bármennyire málészáj, Kane-nek nem nagyon van más eszköze, ha annyira lépni akar. 2018-ban ugyanis igen ritka hosszúságú, hatéves szerződést írt alá, amiből még hátravan 3 év. Vagyis a klubja nem küzd a “ha idén nem teszem pénzzé, jövőre már semmit sem kapok érte”-problémával. Kane problémája viszont az, hogy amikor elkötelezte magát, lényegében a karrierje végéig, még egy olyan klub ikonja volt, amelyikről legalább el lehetett hinni, hogy a bajnoki címre és a BL-serlegre hajt. Ha különösebb esélye nincs is ezekre. Mauricio Pochettino kirúgása, majd a katasztrofálisan kapkodó tavalyi idény óta a legfanatikusabb Spurs-szurkoló sem hinne el ilyesmit, nemhogy egy játékos. Kane közben generációja legjobb középcsatára, aki érthető módon szeretne nyerni valamit egyszer az életben, de minimum szeretne valós versenyben lenni egy komolyabb trófeáért.

Ha mindez nem lenne elég, ezt a szinte képtelen meccset azzal a Daniel Levy klubelnökkel kell lejátszania, akit a PL legkeményebb tárgyalói között tartanak számon, és aki érthető módon nem akarja áron alul adni a klubja legnagyobb aranytartalékát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.