Az augusztus 20-i központi rendezvényeket nem érintik a járvány miatti korlátozások

ünnep
2021 augusztus 03., 12:59

Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepre - jelentette be a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán közölte: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen, több száz program lesz.

Azt mondta, az augusztus 20-ai központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos beszédet mond a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás és a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. emlékerdejének felavatásán Tapolcán 2020. június 8-án.
photo_camera Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos beszédet mond a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás és a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. emlékerdejének felavatásán Tapolcán 2020. június 8-án. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt mondta, az ünnepi programok célja az is, hogy megsegítsék a járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatot, a turizmusból élő családokat.

A központi programok látogatói a budapesti szálláshelyeken, éttermekben, attrakcióknál tudják támogatni az ágazatot. A fővárosi szállásfoglalásoknál már most kiugrás tapasztalható az ünnepi hétre – mondta. (MTI)