Gyerekpornó miatt letartóztattak egy volt jobbikos gyulai képviselőjelöltet

bűnügy
2021 augusztus 03., 16:44

„A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya – szakértők bevonásával – folytat nyomozást egy gyulai férfival szemben gyermekpornográfia bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított letartóztatásban van. Az ügyben a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad” – írta meg a police.hu.

A Magyar Narancs azt írja, hogy a Jobbik gyulai elnöke, Csengeri Lajos megerősítette, hogy a párt egyik, a 2019-es önkormányzati választáson induló jelöltjéről van szó, akit hosszú évtizedek óta ismer, és a történtek miatt ő is megdöbbent. Csengeri azt mondta, H. L. már nem tagja a Jobbiknak, és az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. (A Jobbiknak amúgy a legutóbbi önkormányzati választáson nem jutott be jelöltje a gyulai képviselő-testületbe.)

A Magyar Narancs úgy tudja, a Budapestről érkező különleges rendőri egységet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta a pedofilgyanúról egy bejelentés alapján. H. L-t előállították, és lefoglalták a számítástechnikai eszközeit. A lap szerint az ezeken található felvételek igazolni látszanak a gyanút.

H. L. egyébként aktív volt a Facebookon, és több bejegyzésében élesen kikelt Kaleta Gábor volt perui magyar nagykövet pedofil tevékenysége ellen, illetve méltatlankodott, hogy Jakab Péter sokkal súlyosabb pénzbüntetést kapott Kaletánál. (Magyar Narancs)