Kunhalmi Ágnes szerint Hadházy Ákos celebkedő típusú politikus

POLITIKA
2021 augusztus 03., 13:43

Az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes interjút adott a 168 Órának, amiben többek között így érvelt amellett, hogy az előválasztáson az MSZP-s Tóth Csabára szavazzanak az emberek Hadházy Ákossal szemben:

„Hadházy Ákos egy országosan ismert politikus. Meg fognak küzdeni egymással, és meggyőződésem, Tóth Csaba fog nyerni. Ő már kétszer bizonyított. Ráadásul Csaba nem egy celebkedő típusú politikus, hanem ott segít, ahol tud. Nem véletlenül bíznak benne folyamatosan a választók, hiszen a képviselői munkáját becsülettel és tisztességgel látja el.”

Kérdésre meg is erősítette, hogy Hadházyt celebkedő politikusnak tartja. A korrupciós ügyeket feltáró Hadházyról azt mondta: „Kicsit úgy érzem, Hadházy Ákos néha a könnyebb és gyorsabb oldalát fogja meg a dolgoknak. A politika nemcsak arról szól, hogy elmegyünk a TV-be, és valakiről mondunk valamit. Minden tiszteletem emellett az övé, mert elképesztő, ahogy a korrupciót megpróbálja feltárni.”

Hogy akkor mi Hadházyval a gond, arról Kunhalmi azt mondta, túl sok korrupciós ügyet tár fel:

„Néha azt érzem, hogy a korrupciót elinflálja. Nagyon sok mindenre hívja fel a figyelmet egyszerre, és ettől néha már csömöre van a választóknak. Nem tudják értékelni, amikor valóban nagyon fontos dolgokról van szó. Hasznosabb lenne, ha egy kicsit kevesebb ügyet tárna fel, de azokat végigvinné teljes mértékben. Ettől függetlenül ugyanúgy vele együtt fogok küzdeni a Parlamentben a jobboldallal szemben. Remélem, együtt leszünk kormányon, és együtt fogunk jó dolgokat véghez vinni, mert végső soron ez a célunk.”

A celebkedő politikusok ellen kiálló Kunhalmi Instagram-oldalát nemrég mutattuk be.

photo_camera Illusztráció: Botos Tamás via Kunhalmi Ágnes/Instagram

Korábban már Karácsony Gergely és a jobbikos Jakab Péter is beállt Tóth Csaba mögé, holott a főpolgármester ezelőtt elég súlyos vádakat fogalmazott meg Tóth Csabával szemben. (via 168 Óra)