Lőrincz Viktor ezüstérmes, férfi vízilabda-csapatunk is elődöntős

  • Kedden Tamás a 77 kilós kötöttfogású birkózók közt aranyat nyert, szerdán Viktor ezüstérmes lett a 87 kilósok közt.
  • Olasz Anna nagy hajrában, közvetlen riválisát tíz kilométer után 3 tizedmásodperccel megelőzve negyedik lett nyíltvízi úszásban.
  • Szerdán csak előfutamokat rendeztek kajak-kenuban, a magyar egységek reményt keltően szerepeltek.
  • Női kéziseink nagyon jól játszottak a negyeddöntőben, de a hajrában nem bírták a lépést a norvégokkal. 26:22 oda.
  • A férfi vízilabdások viszont a maguk negyeddöntőjében 15:11-re verték a horvátokat a hét gólt szerző Manhercz Krisztián vezetésével. Pénteken az elődöntőben jöhetnek a görögök.
2021 augusztus 04., 13:08

Hetedik az egyetlen magyar súlyemelő

A georgiai Lasa Talahadze világcsúccsal nyerte a súlyemelők utolsó számát, a férfi plusz 109 kilogrammos súlycsoportot a tokiói olimpián, amelyen Nagy Péter összesítésben a hetedik helyen végzett.

A címvédő és világbajnok Talahadze szakításban 223, lökésben 265, összesítésben pedig 488 kilót ért el, mindhárom eredménye világrekord.

Nagy Péter - a játékok egyetlen magyar emelője - korábban első lett a B csoportban, hat sikeres gyakorlatot bemutatva. Szakításban 178, lökésben 218, összesítésben pedig 396 kilót ért el.

photo_camera Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

A világbajnoki negyedik, háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes Nagy Péter korábban két olimpián szerepelt: 2012-ben Londonban 9., 2016-ban Rióban pedig 10. lett. (MTI)

2021 augusztus 04., 12:54

Boldog vízilabdás nyilatkozatok a horvátok legyőzése után

„Öt évet vártunk erre a meccsre, mert Rióban nem tudtuk sikerrel venni a negyeddöntőt, és nagyon örülök, hogy most győztünk"

- nyilatkozta az MTI-nek a negyeddöntőben hét gólt szerző Manhercz Krisztián, aki szerint az egész csapatot ki kell emelni, mert mindenki hozzátette a maga részét, és ebből a mérkőzésből a hátralévő napokra bőven tudnak erőt meríteni.

photo_camera Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Nagy Viktor úgy vélte, az olimpiai torna első szakaszában jónéhány játékosnál voltak kétségek, de büszke a csapatra, amiért így össze tudta rakni a játékát.

„Ez már egy nagyon szép, fegyelmezett és alázatos vízilabda volt, de másképp nem is lehet idáig eljutni"

- jelentette ki. Märcz Tamás azt mondta, hogy egy borzasztó jó ellenfelet győztek le, amely a támadásaival végig gondokat okozott:

„A fiúk megmutatták, hogy tudnak nyerni és nagyon összeszedett volt a játékunk" - fogalmazott a kapitány, aki az elődöntős riválisról, a görög válogatottról annyit mondott: "talán a legintelligensebb és legtudatosabb játékot játssza, ezért nagyon nehéz lesz ellene”.

2021 augusztus 04., 12:40

Hatodszor olimpiai bajnok a szinkronúszó Romasina

Az orosz Szvetlana Romasina, Szvetlana Kolesznyicsenko kettős nyerte szerdán a női szinkronúszók párosversenyét a tokiói olimpián, előbbi ezzel hatodik ötkarikás aranyérmét szerezte.

A 31 éves Romasina ezzel az olimpiák történetének legeredményesebb versenyzőjévé vált sportágában, honfitársait, az egyaránt ötszörös bajnok Anasztaszija Davigyovát és korábbi partnerét, Natalija Iscsenkót megelőzve.

photo_camera Fotó: FRANCOIS-XAVIER MARIT/AFP

A 21-szeres világbajnok Romasina sorozatban harmadszor diadalmaskodott ebben a számban. Az oroszok mögött a kínai páros lett a második, az ukrán pedig a harmadik. (MTI)

2021 augusztus 04., 12:38

Egy nap után 19. a hétpróbázó Krizsán Xénia

Az idei fedett pályás Európa-bajnokságon bronzérmes versenyző 200 méteren a kettes pályáról indult, Nafissatou Thiam mellől, és a hajráig úgy tűnt, lefutja a belga címvédőt. Az utolsó méterekre azonban elfogyott az ereje, hatodikként ért célba 24.96 mp-cel - egyéni csúcsa 24.32 -, ezzel 890 pontot gyűjtött. Négy szám után így maradt a 19. helyen, 3611 ponttal.

„Életem legrosszabb versenyét csinálom, csak a miértet nem értem. Kiadom magamból a 120 százalékot, és nem jön az eredmény. Már csak az edzőmnek is meg akartam mutatni, hogy mit tudok. Megyek és jól kisírom magam. Iszonyú könnyű lenne most feladni, de nem fogom”

– nyilatkozott az MTK atlétája az MTI-nek.

Hozzátette, úgy érezte, soha ilyen jól nem melegített be a súlylökésre, de a pályán ez nem mutatkozott meg. A hétpróbázóknak csütörtökön következik a távolugrás, a gerelyhajítás és végül a 800 méter. (via MTI)

2021 augusztus 04., 12:01

Elődöntős a magyar férfi vízilabda-válogatott

Legyőzte a horvátokat a magyar férfi vízilabda-válogatott a tokiói olimpiai torna negyeddöntőjében, és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Varga Dénes ünnepel
photo_camera Varga Dénes ünnepel Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az első negyedet a horvátok nyerték 3:2-re, a másodikban azonban feljavuló magyar játékkal fordított a magyar csapat. 7:5 volt a szünetben, az első hét találatunkból négyet a hatalmasat játszó Manhercz Krisztián szerzett.

A harmadik negyedben ismét mi voltunk a jobbak, annak ellenére is, hogy a bírók egészen bizarr döntésekkel segítették a horvátokat. Kaptak egy kettős emberelőnyt is, valamint videózás után egy olyan gólt is megadtak nekik, amiben a labda szemmel láthatóan nem volt a kapuban. A magyarokat azonban ez sem zavarta össze, és a negyed végére növelni is tudták az előnyüket.

Jansik Szilárd (b) és a horvát Andro Buslje
photo_camera Jansik Szilárd (b) és a horvát Andro Buslje Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az utolsó játékrészben a horvátok próbáltak gyorsítani a játékon, de ez is kevésnek bizonyult. 15:11 lett a vége, Manhercz végül hét góllal zárt, és Nagy Viktor is remekül védett.

A döntőbe jutásért pénteken azokkal a görögökkel játszunk, akiktől az első csoportmeccsen egy nagyon szoros mérkőzésen 10:9-re kikaptunk, és akik szerdán magabiztosan, 10:4-re verték Montenegrót.

2021 augusztus 04., 11:47

Az utolsó negyed előtt 11:8 a horvátok ellen

Már három góllal vezet a horvátok ellen a magyar vízilabda-válogatott. A harmadik negyedben a bírók egészen bizarr döntésekkel segítették a horvátokat. Kaptak egy kettős emberelőnyt is, valamint videózás után egy olyan gólt is megadtak nekik, amiben a labda szemmel láthatóan nem volt a kapuban. A magyarokat azonban ez sem zavarta össze, és a negyed végére növelni is tudták az előnyüket.

2021 augusztus 04., 11:22

A félidőben már vezetünk a horvátok ellen

7:5-re vezet a horvát csapat ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpiai vízilabdatorna negyeddöntőjének félidejében. Mindkét oldalon sok a hiba, de a második negyed végén jól hajráztak a magyarok. A hét találatunkból eddig négyet a hatalmasat játszó Manhercz Krisztián szerzett.

Vámos Márton (elöl) és a horvát Luka Bukic
photo_camera Vámos Márton (elöl) és a horvát Luka Bukic Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA
2021 augusztus 04., 11:05

3:2 az első negyed a horvátoknak

A férfi vízilabdások negyeddöntőjének első negyedét a horvátok nyerték a magyarok ellen. Magyar részről Varga Dénes lőtt egy hatalmas gólt, Manhercz pedig hősiesen bekotort egy másikat.

2021 augusztus 04., 10:58

Covidrekord is volt az olimpián


Az eddigi legmagasabb napi koronavírusos esetszámot regisztráltak a tokiói olimpia szervezői szerdán, amikor 29 új fertőzöttet találtak.

Pozitív tesztet szolgáltatott többek között egy orosz karatéka és egy algériai súlyemelő is. Minden covidosra karantén vár.

A tokiói rendezők tájékoztatása szerint július elseje óta 322 esetet regisztráltak. (MTI)

2021 augusztus 04., 10:54

Egy kicsit még várni kell Lőrincz Viktorra

A kötöttfogású birkózók 87 kilós súlycsoportjának döntője elvileg 12:50-kor kezdődik, de valójában csak a negyedik összecsapás lesz a szőnyegen.

Lőrincz így magyar idő szerint valamikor fél kettő körül kezdhet a ruandai apától származó, Kijevben parlamenti képviselő Zhan (Jean) Beleniuk ellen.

2021 augusztus 04., 10:47

Három csapat már ott van a férfi vízilabdázók elődöntőjében

A görögök, a spanyolok és a szerbek várják, hogy csatlakozzon hozzájuk a 12:50-kor kezdődő magyar-horvát összecsapás győztese.

2021 augusztus 04., 07:50

A görögök várnak a férfi vízilabdázókra az elődöntőben

Ismét a görögökkel kell játszania a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, ha szerda kora délután a negyeddöntőben sikerül legyőzni a horvátokat.

A görögök a maguk negyeddöntőjét nyomasztó magabiztossággal, 10:4-re nyerték Montenegró ellen.

A magyarok és a görögök már találkoztak Tokióban a csoportmeccsek első körében. Akkor egy szoros mérkőzésen a görögök nyertek, 10:9-re.

2021 augusztus 04., 07:41

Kiskamasz lányok gördeszkán

Kettős japán siker született a gördeszkások női park számában hétfőn a tokiói olimpián. A győzelmet a 2018-as világbajnok, a 19 éves Josozumi Szakura szerezte meg.

A második helyen honfitársa, a 12 éves és 343 napos Hiraki Kokona végzett, míg a harmadik a 13 éves és 28 napos brit Sky Brown lett. Mindketten hazájuk történetének legfiatalabb olimpiai érmesévé léptek elő.

Az MTI szerint az utóbbi két tinédzsert megelőzően legutóbb az 1936-os olimpián volt ilyen fiatal dobogós, a 12 éves Noël Vandernotte a francia evezősök kormányosaként nyert két bronzérmet Berlinben.

2021 augusztus 04., 07:03

Az egyetlen magyar súlyemelő

Nagy Péter első lett a férfi súlyemelők plusz 109 kilogrammos kategóriájának B csoportjában. Végső helyezésére az A csoport szerda délutáni küzdelmeinek zárultával derül fény.

A sportág utolsó versenynapján, magyar idő szerint szerda kora reggel a Tokiói Nemzetközi Fórumban az ólomsúlyú emelő, aki Japánba indulása előtt a szakítást illetően technikai gondokra és kisebb lábsérülésre panaszkodott, önmagához képest alacsony súlyon kezdett. A 165 kilóval elbánva viszont mind a 173, mind a 178 kilogrammon sikeres gyakorlatot mutatott be, és a hattagú B csoportból csupán ketten tudtak többet teljesíteni nála.

photo_camera Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Lökésben Nagy, aki egyedül képviselte a magyar súlyemelést a japán fővárosban, 206 kilón biztosított, majd a 214-gyel és a 218-cal is elbírt, így hat jó fogással, összetettben 396 kilogrammal a B csoport győzteseként fejezte be szereplését. Mivel a kora délután színre lépő A csoportban heten vannak, a Szegedi Lelkesedés SK 35 esztendős versenyzője legrosszabb esetben is nyolcadik helyezettként köszönhet el Tokiótól.

A világbajnoki negyedik, háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes Nagy Péter korábban két olimpián szerepelt: 2012-ben, Londonban 9., 2016-ban, Rióban pedig 10. lett. (via MTI)

2021 augusztus 04., 07:02

Győzelmi táncok és csúnya esések

Az Eurosport videós összeállítása az olimpia 12. napjáról.