Jól játszottak, de kiestek a magyar női kézisek

olimpia
2021 augusztus 04., 05:47

Magyar idő szerint szerda kora reggel a lehetetlennek futott neki a magyar nőikézilabda-válogatott: a tornán eddig veretlen, az olimpiai arany legnagyobb esélyeseinek számító norvégokkal csaptak össze a negyeddöntőben.

Háfra Noémi lő
photo_camera Háfra Noémi lő Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

De hiába voltak a norvégok az esélyesek, a magyarok kezdték jobban a meccset. 6:3-ra is vezettünk, amikor a norvégok megrázták magukat, és hét gólt dobtak zsinórban. A félidő végére viszont össze tudták szedni magukat a magyarok, így a szünetben csak 12:10-re vezetnek a norvégok.

A második félidő eleje még jobban sikerült magyar szempontból. A 42. percben már mi vezettünk 18:16-ra, a tanácstalan norvégok gyorsan időt is kértek, hogy rendezni tudják soraikat.

De ez sem volt elég a fordításhoz, a félidő közepében fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az 50. percben még mi vezettünk 21:20-ra, a hajrára viszont elfogyott az erején felül teljesítő, sérülések által sújtott magyar csapat lendülete. A vége 26:22 lett a norvégoknak, akiknek az ünneplésén látszott, hogy alaposan rájuk ijesztett az ellenfél.

A magyar csapat borzalmasan kezdte a 2021-es olimpiát, az első három csoportmeccsén is kikapott. A spanyolok és a svédek legyőzésével azonban mégiscsak sikerült továbbjutni, igaz, csak a negyedik helyen, és így a másik csoportot letaroló norvégokkal kellett játszanunk a legjobb nyolc között.

Háfra Noémi és Helembai Fanny fogja a norvég Oftedal-t
photo_camera Háfra Noémi és Helembai Fanny fogja a norvég Oftedalt Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Kár, mert a szerdai teljesítmény talán a norvégokon kívül minden résztvevő csapat legyőzésére elég lehetett volna. Az eddig gyenge védekezésünk végre felnőtt a feladathoz, és az utolsó percekig fantasztikusan teljesített. Jók voltunk támadásban is, átlövőből és beállóból is fontos gólokat szereztünk. Talán a szélsőjátékunk volt egy kicsit gyengébb, a norvégoknak viszont ma ez ment a legjobban, ennek köszönhetően sikerült végül az utolsó percekben megnyerniük a meccset.

Furcsa olimpia volt ez a magyar kézisek szempontjából, de végül nem távozunk rossz szájízzel Tokióból.