Letartóztattak egy férfit, aki kisebb robbanószerarzenált rejtegetett

bűnügy
2021 augusztus 04., 13:51

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a férfi és a testvére több hónappal ezelőtt egy lakatlan ingatlannál szedett össze kb. 880 tételnyi robbanóanyagot, robbanószert és lőszert. A hatóságok hétfőn kutatták át a férfi ingatlanát, ahol megtalálták az eltulajdonított eszközöket.

Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság robbanóanyag és robbanószer engedély nélküli megszerzésével elkövetett robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés és más bűncselekmény miatt nyomoz.

A törvényszék szerint a letartóztatása indokolt:

  • Figyelemmel a férfi terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlyára és a várható büntetésre (2-12 év szabadságvesztés), fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.
  • A férfi a közvetlen családtagjai által lakott ingatlanon rejtette el a robbanószereket, a bűntársa pedig ismeretlen helyen tartózkodik, így a férfi szabadlábon hagyása esetén a tanúk és mások befolyásolásával veszélyeztethetné a bizonyítást.
  • A bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a férfit, majd elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb szeptember 4-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezett ellene. A végzés nem végleges, de végrehajtható. (MTI)