Karácsony: A Fővárosi Önkormányzat nem helyezi ki az alaptörvény bevezetőjét

POLITIKA
2021 augusztus 05., 11:12

„Magyarországnak lenne valódi alkotmánya. Amelyet mindenki tisztelt, amely létrehozza a szabad és egyenlő, egymás méltóságát soha meg nem kérdőjelező magyarok politikai otthonát. A magyar köztársaságot. A Fidesz egypárti alaptörvénye nyilvánvalóan nem ilyen. Azt még azok sem tisztelik, akik megszavazták, hiszen az elmúlt években kilencszer módosították, a fő szerzője pedig egy brüsszeli ereszcsatornán távozott a közéletből.

A Fővárosi Önkormányzat éppen ezért nem tesz eleget a kormány kérésének és nem helyezi ki az alaptörvény bevezetőjét”

– írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely egy nappal azután, hogy egy kormánydöntés szerint a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának helyére a közintézményekben az Alaptörvény preambulumaként működő Nemzeti Hitvallás kerül 500×700 mm méretű, álló téglalap alakú keretbe foglalt színes formátumban.

Karácsony hozzátette, hogy a Főpolgármesteri Hivatalban „a nemzeti együttműködési nyilatkozat helyére az 1848 március 15-én elfogadott 12 pont másolata kerül”.

„Ez a dokumentum áll a legközelebb ahhoz, hogy összefoglalja azt, amiben a szabad magyarok hittek a múltban. És hiszem, hogy lesz olyan Alkotmányunk, amely kifejezi azt amiben közösen hihetnek a jövőben.”

link Forrás